Aihearkisto: Avokaudio

Avokatsomon podcast eli tilattava tai ladattava äänitallenne verkossa.

Studio Korso: Oikeutta alamaailmassa

Studio Korson kolmannessa jaksossa keskustelimme Jani Hangan kanssa siitä, millaista on viheltää salibandya siellä kirkkaimpien valojen ulkopuolella, ala- ja juniorisarjoissa. Siellä, missä erotuomarit eivät saavu tummissa puvuissa kaksi tuntia ennen peliä isolle areenalle verryttelemään vaan ilmestyvät pimeässä talviaamussa vanhalle teollisuushallille viheltämään pitkää päivää.

Onko alasarjoissa samat säännöt kuin liigassa? Missä hengessä siellä pelataan? Mitkä säännöt tuntuvat tarpeettomilta? Entä kun maalivahti yhtäkkiä saalistaa tai tapahtuu jotain muuta odottamatonta? Miten tuomariksi pääsee ja millainen koulutus on? Mitkä virheet jokainen tuomari aluksi tekee? Onko tuomari yksin vai löytyykö taustalta tukea? Montako kertaa ottelussa voi myöntää viheltäneensä tilanteen väärin? Kuka antaa erotuomarille palautteen? Haluavatko alasarjatuomarit nousta ylemmäs? Viheltävätkö tuomarit rahan takia? Ovatko palkkiot kohdallaan? Miten tuomari tekee pelistä itselleen vaikean?  Entä helpon?Tuleeko shittiä? Miksi naisten pelit ovat vaikeampia kuin miesten? Entä mikä junnupeleissä ihmetyttää?

Kiinnostaako erotuomariksi ryhtyminen? Lue lisää ajankohtaisista koulutuksista!

Kuuntele alta tai lataa itsellesi 17 minuutin siivu:

Puhetta Superfinaalista

Salibandyliigan ensimmäinen Superfinaali pelataan 16.4.2016 Hartwall Arenalla Helsingissä. Istuimme Jani Hangan kanssa pitkästä aikaa alas Korson studioille, ja puheenaiheena oli juurikin yksittäisen finaalin lanseeraus.

hartwall

Ensimmäisessä Studio Korsossa jauhoimme Hangan kanssa ottelutapahtumia. Viime kerralla Rusalla keskustelimme Mia Alénin kanssa naissalibandyn tilasta. Miksauspöydällä oleva pian ulos tuleva setti taas käsittelee erotuomarin työtä siellä, missä kumi osuu asvalttiin eli ala- ja juniorisarjoissa.

Edelliskertaiset 50 minuutin podcastit olivat joidenkin mielestä pitkiä kuunneltavaksi, joten miksemme kokeilisi jakaa keskusteluja lyhyempiin annoksiin. Alla vartin verran puhetta, kuuntele tästä tai lataa itsellesi.

Studio Rusa: Missä menet, naissalibandy?

Studio Korsosta on jo aikaa ja uuden keskustelun vuoro. Istuin alas ex-huippupelaajan, nykyisen valmentajan ja salibandytoimittajan Mia Alénin kanssa pohtimaan,  missä naisten huippusalibandy tänään on menossa.

Kuka voittaa naisten mestaruuden? Miksi Classic, SB-Pro ja NST ovat liigan kärjessä? Millaista on huippupelaajan treeniarki? Pääseekö liigapelaajaksi liian helposti? Pitäisikö sarjasysteemiä muuttaa? Voiko asioihin vaikuttaa? Maksetaanko naispelaajille palkkaa? Mikä on maajoukkueemme tila? Minkä tasoista naisten huippusalibandy on verrattuna miehiin? Miksi? Onko sillä väliä? Mistä lisää tyttöpelaajia? Toimivatko tyttösäbäprojektit? Miten junnutytöt treenaavat? Onko valmentajia tarpeeksi? Onko naisvalmentajia tarpeeksi? Entä naispuolisia urheilujohtajia? Miksi? Miksi junniorien valmentaminen on erilaista kuin huippujen? Onko salibandyssa lasikatto? Minkä verran naissalibandy saa mediahuomiota? Onko se jopa vähentynyt? Miksi? Miten naiset näkyvät Pääkallossa ja miksi? Mistä lumipalloilmiö? Mitä naispelaajat ja asiasta innostuneet voisivat itse tehdä? Paljonko naissalibandylla pitäisi olla näkyvyyttä? Onko Ruotsissa paremmin? Miksi NST huomataan Lappeenrannassa niin hyvin? Minkä mukaan näkyvyyden pitäisi määräytyä? Missä naisten maajoukkueen Espanjan-leirit? Mitä ja kenen pitäisi toimia näkyvyyden eteen? Nostammeko hiljaa kaulukset pystyyn ja painamme kohti räntämyrskyä? Riittäisikö oma aktiivisuus läpimurtoon perinteisessä mediassa? Tarvitaanko sellaista? Mitä voisi oppia Happeen miehiltä? Kooveen ylivoimainen sisällöntuotto. Mitä sellainen vaatii? Millainen on naissalibandyn imago ja millainen sen pitäisi olla? Mikä on Tampereen kotikisojen potentiaali naissalibandyn nostamisessa? Keille huippusalibandyn markkinointi pitäisi suunnata ja miten se menisi perille? Salibandy-lehtikin mainittu.

Oliko tässä kaikki vai vasta alku? Miten jatketaan?

Lataa keskustelu omaan laitteeseesi tai kuuntele alta.  Jos 48 minuuttia tuntuu liian pitkältä, jatka myöhemmin tai kuuntele vain osa.

mia_alen

Äänessä Backman ja Penttilä

Volyymit kaakkoon — Avokatsomossa ollaan pitkästä aikaa ääninäytteiden äärellä.

Kävimme Turun Salibandyareenalla, missä AFC Campuksen päävalmentaja Jani Penttilä ja Turun Palloseuran päävalmentaja Ray Backman jutustelivat nauhurillemme menneestä ja tulevasta.

Avokaudio:
Backmanin ja Penttilän keskusteluhetki
mp3-tiedoston koko 27,8 megatavua
kesto noin 40 minuuttia

Viime kaudella Avokaudio jäi kahteen lähetykseen, mutta tällä kaudella kaiken on kaavailtu olevan toisin.

Avokaudion voi myös tilata suoraan kotiin podcastinä Avokatsomon RSS-syötteestä.

Avokaudion podcast-syötteestä lyhyesti

Tiedote niille Avokaudion kuuntelijoille, jotka kopioivat lähetykset podcastinä: aiemmin mainittua käytännöllisempi Avokaudio-syöte löytyy osoitteesta http://avokatsomo.com/aihe/avokaudio/feed/. Tähän syötteeseen kuuluu vain Avokaudio-aiheiset kirjoitukset, joten sen avulla niin uudet kuin vähän vanhemmatkin lähetykset ovat saatavissa helpommin.

Podcasteistä tai podcastingistä ei Avokaudiota kuunnellakseen tarvitse tietää mitään, mutta jos on kiinnostunut lukemaan tästä jakelumuodosta enemmän, aiheeseen johdattaa esimerkiksi Wikipedia tai YLEn X-Stage. Molemmat mukavasti suomeksi.

Avokaudio-lähetykset jatkuvat

Avokaudio on täällä taas! Avokatsomon äänitallenneohjelman toisen osan aluksi kerrataan Salibandyliigan ensimmäisten kierrosten tapahtumia ja tavataan ”toisen erän syndroomasta” kärsineen HIFK:n valmentaja Joonas Naava ja kapteeni Jarkko Lappalainen.

HIFK:sta ohjelmassa on mukana myös toiminnanjohtaja Jouni Ritari, joka kertoo meille, minkälainen menekki on ollut HIFK:n 20 euron kausikorteilla. Ritarin lisäksi lippujen hinnoista meille juttelevat SSV:n naisten joukkueen valmentaja Jere Kaistinen sekä TPS:n toiminnanjohtaja Timo Tuominen.

Ota tästä ja kopioi kotikoneelle: Avokaudio, osa 2. Kesto: 14 minuuttia 41 sekuntia. Tiedoston koko: 13,5 megatavua.

Joitakin saattaa kiinnostaa, että Avokaudio on nyt virallisesti myös podcast eli saatavissa suoraan esimerkiksi kotikoneen iTunes-ohjelmaan. Avokaudio-podcastin voi tilata osoitteesta http://avokatsomo.com/feed/. (Lisäys myöhemmin: Itse asiassa Avokaudio-syöte osoitteessa http://avokatsomo.com/aihe/avokaudio/feed/ on parempi kuin edellinen, koska siinä tulee mukana vain Avokaudio-aiheiset kirjoitukset ja lähetykset.)

Nice to know: Avokaudion tunnarina kuullaan jälleen Dieneciaa. Metallibändin laulaja on Avokatsomossa aikanaan jääkiekkokirjoittajana esiintynyt Tommi. Dienecia ja Tommi ovat äänessä tänään Radio Helsingissäkin, Työnimi mättöä! -ohjelmassa kello 21 alkaen. Lähetystä voi kuunnella netin kautta muuallakin kuin vain pääkaupunkiseudun radiotaajuudella 95,2 megahertsiä.

TTT ja ensimmäinen Avokaudio

Avokatsomolle elokuu merkitsee syntymäpäiviä, ja nyt kahden vuoden kypsään ikään saavuttaessa on tehtävä jotakin uutta.

Avokaudio on uutta.

Avokaudio on puhuttua Avokatsomoa, Avokatsomon äänitallenneohjelma. Avokaudio-”lähetykset” ovat aina ilmestyttyään kopioitavissa MP3-formaatissa kotikoneisiin, työsuhdeläppäreihin ja koko kansan iPodeihin.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Avokaudio kertoo yksinomaa salibandystä. Aiheitamme ovat:

  1. Tuhannen Taalan Turnaus 2005: Mikä turnaus on ja miten turnaus menee, siihen meille vastaavat AFC Campuksen toiminnanjohtaja Peter Arvidsson sekä Tapanilan Erä III:n päävalmentaja Petri Lindberg.
  2. Päävalmentajan kyselytunti: Turun Palloseuran päävalmentaja Ray Backman kertoo TPS:n kesästä ja alkavasta syksystä.
  3. Uutisia: Lyhyitä sähkeitä muun muassa Gunnersin Tero Karppasen epäonnesta.
  4. Avokaudio-kolumni: Mika pohtii, miten syötön maalivahdille kieltävä sääntömuutos tulee vaikuttamaan alkavaan kauteen.
  5. Loppusanat: Salibandystara Esa Jussila kertoo, miltä tuntuu hävitä finaali.

Siispä kopioi ja kuuntele: Avokaudio, osa 1. (MP3-tiedosto, 15,5 megatavua, 64 kbps.)

Ohjelman kesto on 33 minuuttia 45 sekuntia. Juontaja ei kangertele aivan koko aikaa, eikä Turun murteen määrä ylitä Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuskomission enimmäissuosituksia.

Kiitokset kaikille Avokaudion syntyyn vaikuttaneille. Toivottavasti te, rakkaat lukijat, olette mahdollisimman moni myös rakkaita kuulijoita.

Ohjelmassa mainittu linkki hevimetallibändi Dienecian kotisivulle löytyy tästä: Dienecia.

Päivitys klo 14.55: Inhimillisen erheen vuoksi palvelimelle oli kopioitu väärä mp3-tiedosto, jossa MP3-tunnisteet olivat virheellisesti Dienecian kappaleesta Hell On Earth. Nyt tiedosto on vaihdettu versioon, jossa MP3-tunnisteiden pitäisi olla kohdallaan.

Samalla kellonlyömällä kirjattakoon pöytäkirjaan, että ensimmäinen Major-luokan asiavirhekin on ohjelmasta löydetty. Ei kuitenkaan kerrota vielä, mikä se on. Löytämisen riemua on turha riistää saman tien kaikilta.

Päivitys klo 15.33: Sama asiavirhe on näköjään eksynyt myös Turun Sanomien turnausraporttiin.