Hattutemppu!

Peluuttaako Muurinen Tainiota väärällä pelipaikalla? Pitäisikö Turun Interin panostaa enemmän juniorityöhön? Miksei Suomesta löydy eurooppalaiset mittapuut täyttävää jalkapallostadionia? Harmittaako, kun et pysty tekemään jalkapallosta mielestäsi? Usko tai älä, mutta kaikki tämä on mahdollista, virtuaalisesti.

Hattrick on netissä pelattava monikansallinen fantasiajalkapallomanageripeli. Pelaaminen on helppoa: et tarvitse kuin internet-yhteyden ja selaimen. Ja mikä parasta: Hattrick on täysin ilmainen!

Pelin idea on yksinkertainen: sinun pitää saada joukkueesi menestymään. Asetut aladivisioonassa pelaavan joukkueen peräsimeen ja alat luotsata sitä kohti ruusuista tulevaisuutta – Veikkausliigaa ja mestaruutta. Käytössäsi on alkupääoma, jolla voit kohentaa stadionia tai hankkia vahvistuksia joukkueeseesi. Siirtolistat ovat maailmanlaajuisia, eli voit ostaa ja myydä pelaajia kaikkialla maailmassa.

Hattrick Sarjassasi pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta. Näistä vain paras voi nousta seuraavaksi kaudeksi ylemmälle sarjatasolle. Sarjaotteluita pelataan lauantaisin. Lisäksi joka vuosi pelataan myös kansallinen cup, jossa jokaisella kierroksella hävinneet putoavat pois niin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus pelata harjoitusotteluita – joko koti- tai ulkomaassa.

Ennen jokaista ottelua voit määrittää taktiikan, jolla haluat joukkueesi pelaavan. Tämä on mahdollista tehdä myös etukäteen jopa viikkoja ennen pelipäivää. Voit lähteä puolustavalla 5-4-1 -kannalle tai hyökätä laidoilta 3-5-2 -taktiikalla. Valittavanasi on useita perustaktiikoita sekä myös kaikki mahdottomiltakin tuntuvat pelikuviot.

Voit palkata joukkueeseesi apu- ja maalivahtivalmentajia, talousspesialisteja, fysioterapeutteja, psykologeja, lääkäreitä sekä markkinamiehiä. Voit myös harjoittaa pelaajiasi. Jokaisella pelaajalla on useita taitoja ja pelaajan kehittyminen riippuu pelipaikasta, otteluiden määrästä, valmentajan taidoista, apuvalmentajien määrästä ja pelaajan iästä. Lisäksi hallinnassasi on seuran juniorijoukkue. Sen taso riippuu täysin siitä, paljonko aikaa ja rahaa siihen panostat. Omista junioreista löytyy silloin tällöin todellisia helmiä, kuten tosielämässäkin.

Hattrick on suhteellisen nopeatempoinen manageripeli, sillä yksi täysi kausi kestää 16 viikkoa. Viikottaisia tapahtumia ovat sarjapelit, cup- tai harjoitusottelu, harjoituspäivitykset sekä talouspäivitykset. Joukkueessa tapahtuu myös pienempiä muutoksia viitenä päivänä viikossa eli seurattavaa riittää; varsinkin jos olet aktiivinen siirtomarkkinoilla, jotka ovat auki 24h/vrk, 7pvä/vko.

Kaiken kaikkiaan Hattrickissä on uskomaton määrä erilaisia ulottuvuuksia, mikä tekee pelamisesta addiktoivaa. Herkullisena lisänä on mahdollisuus liittyä kannattajajäseneksi, jolloin saa käyttöönsä erilaisia hauskoja lisäominaisuuksia, kuten mahdollisuuden laatia lehdistötiedotteita ym. Kannattajajäsenyys on tietysti nimensä mukaisesti maksullista. Suomessa aktiivisia käyttäjiä on jo yli 5000 (Hattrickin kotimaassa, länsinaapurissamme Ruotsissa käyttäjiä on yli 25000), mikä mahdollsitaa syvälliset keskustelut Hattrick-foorumeilla muiden peliin hurahtaneiden kanssa.

Hattrick http://www.hattrick.org/ (Pelin kotisivu ja rekisteröityminen)

HT-Suomi http://htfc.org/htsuomi/ (Suomenkielinen sivusto peliin hurahtaneille)

Ps. Avokatsomon kirjoittajien Port Arthur Wednesday ja Suurlohjan Torpedo aloittivat kautensa väkevillä voitoilla.