Ihmemies Ihme

Perjantain salibandyillan kruunasi Jyväskylän Happeen ja Oulun Luistinseuran välinen TV-ottelu Urheilukanavalla. Pelin hahmoksi nousi OLS:n maalivahti Jarno Ihme, jonka sukunimellä selostajakaksikko J. Alkio–O. Saari leikitteli ottelun alusta alkaen. Ihme oli nimensä veroinen, kun hän ajassa 28.23 tasoitti pelin 3–3:een. Hän heitti kovan avausheiton hyökkäyksen kärkeen, missä palloon ehti kuitenkin ensiksi jyväskyläläisten Roope Pietilä, joka vippasi pallon tyylikkäästi ohi oman joukkueensa maalivahdin Jens Pedersenin. Maali merkittiin Ihmeelle, joka oli jo ehtinyt myös syöttää OLS:n ensimmäisen maalin. Ja kun Ihme loisti myös varsinaisissa tehtävissään maalinsuulla, OLS nappasi ottelusta 5–4-voiton, joskin vasta jatkoajalla.

Tehot 1+1 ovat maalivahdille melko erikoiset. Ihmeestä tuli ensimmäinen maalivahti, joka on tehnyt salibandyliigassa maalin.

Ottelu ja Ihmeen ihme olisivat tätä tyylikkäämpien runoilujen arvoiset, mutta menin näkemään jalkapallon MM-karsintojen lohkojaot eikä tästä kirjoittamisesta nyt hyperventiloidessa tule yhtään mitään. Avokatsomo spekuloi aiemmin unelmalohkosta ja kauhulohkosta, ja kävipä sitten niin, että unelmalohkosta ei osunut yhtään joukkuetta Suomen tulevaan lohkoon, mutta kauhulohkosta kaksi pahaa. Ehkäpä Maukan paperit pysyvät paremmin kasassa – odotetaan hänen raporttiaan.