Tennis on hot

Maailman seksikkäin urheilulaji, tennis, ei ole koskaan ajankohtaisempi kuin kesällä Wimbledonin turnauksen aikaan. Tämän vuoden turnauksen ehdoton valopilkku on ollut Maria Sharapova, Siperian (ja Floridan) 17-vuotias sensaatio, joka voitti välierässä Lindsay Davenportin ja pelaa huomisessa loppuottelussa Serena Williamsia vastaan.

Suuren yleisön silmissä niin miesten kuin naistenkin tennis nähdään helposti seksisymboleiden urheilulajina, jossa itse peli jää taka-alalle vartalonmyötäisten peliasujen ja kiinteiden takapuolien varjoon. Samalla lajilla on kuitenkin varsin vanhat perinteet — samaan tapaan kuin golfilla —, eikä lajin virallisessa tiedotuksessa olla vielä menty kovin pitkälle seksikkyyden vetämänä.

Eittämättä lajilla on kaikki palaset kohdallaan suuren yleisön huomion kiinnittämiseksi.

Wimbledonin turnauksen nettisivuilla on koostettu pelaajista kätevät related content -sivustot, joiden avulla voi kätevästi seurata kuhunkin pelaajaan olennaisesti kuuluvaa aineistoa, kuten uutisia ja valokuvia. Esimerkiksi naisten finalisteista, Maria Sharapovasta ja Serena Williamsista on tarjolla luonnollisesti paljon uutisia ja valokuvia.

Aiemmin tänään Avokatsomo vinkkasi Hesarin kuvaan Sharapovasta saatesanoilla venäläinen, joka osaa myös pelata. Sharapova onkin esimerkki tenniksen pelaajasta, joka kiinnittää huomiota paitsi pelitaidoillaan, myös seksikkyydellään. Häntä on tietysti verrattu Anna Kournikovaan, joka pelillisten vaikeuksien jälkeen on joutunut kärsimään loukkaantumisongelmista ja jonka läpimurto tenniseliittiin on siksi jäänyt tapahtumatta. Sharapova on huomattu suuren yleisön keskuudessa hyvin, eikä sitä jätetä huomiotta Wimbledonin turnaussivustollakaan.

Sharapova Plays It Cool:

— — the crowd was simply happy to see her. After all, no less a publication than YM Magazine recently pronounced the 18-year-old Russian-born Florida resident ”one of the coolest girls in America”, and her popularity with obscure magazines doesn’t stop there. Teen People has declared her one of 20 teenagers who are about to change the world and Sport Magazine has decided she is one of 21 athletes to watch for in the 21st century. So there.

Sharapova: Highlight Of The Week:

Maria Sharapova burst onto the scene last year, but she in fact established her credentials 12 months earlier when she won the Junior Championships to become the Queen of Scream. At the same time, she took over Anna Kournikova’s mantle of tennis pin-up, a fact well promoted by the tabloid press.

Sharapova Advances in Style:

Much was made of her striking blonde looks, with comparisons to fellow Russian Anna Kournikova common, and, of course, her age. At 16, she was at the front of a new wave to bolster the profile of women’s tennis.

It was clear her image was just what the media were looking for as they looked for photogenic players to illustrate the sport.

But Sharapova proved that she could also play bit as she stormed through to the fourth round. The Russian teenager is bright and recently admonished a reporter talking about her image and similarity to AK by saying: ”That’s an old question.”