Myrskyvaroitus — melkein

Avokatsomo oli suunnitelmiensa mukaan katsomassa kolme Tuhannen taalan turnauksen lauantaipäivän ottelua. Etukäteen kiinnostavin ottelu oli TPS:n ja SBS Porin kohtaaminen, sillä mikäs sitä turkulaista salibandynseuraajaa enemmän kiinnostaisi kuin TPS:n uudistunut joukkue.

Aloitus ottelussa TPS - SBS Pori

Kun ottelua oli pelattu 33 sekuntia, TPS johti maaleissa 2—0 ja tolppalaukauksissa 1—0. ”Myrskyvaroitus!” mentaaliotsikot hihkuivat, eivätkä lakanneet hihkumasta ennen kuin toisessa erässä. TPS ehti johtaa jo 6—1 ja 7—2, ja taisipa olla 8—3:kin, mutta sitten Avokatsomon edustajalle katsomossa lausuttu kommentti ”kirjoita sitten, että nousu on varma” taisi kuulua TPS-vaihtopenkille, sillä peliä ylivoimaisesti hallinnut ja pyörittänyt palloseura antoi pelin porilaisille, jotka vastasivat haasteeseen. Yritys ei kuitenkaan riittänyt lähemmäs 9—5:ttä. Vähän jäi katsojaa vaivaamaan, mihin TPS:n kolmen kentällisen dominointi katosi, mutta silti joukkue vaikuttaa hyvältä. Ratkaisijoita ja ratkaisuja riittää, ja yhdeksi parhaista maaleista nousikin Michael Fagerin seinäsyötöllä itselleen rakentama paikka, josta pallo painui tyylikkäästi vasempaan ylänurkkaan. Hieman yllättäen TPS:n kovimmaksi pistenikkariksi ylsi Peter Ruohomäki tehoilla 2+1. TPS:n ketjut muuttuivat lennosta, ja esimerkiksi Anssi Savilampi ehti pelata niin sentteriä kuin pakkiakin. Ruohomäen kanssa Aki Halko otti pisteet 1+2, mutta herrasmiehille olisi ollut tarjolla enemmänkin. Halon pari tolppakutia jättivät sihtiin vielä vähän parantamisen varaa.

Mutta se tällä erää. Lisää turnaustarinaa seurannee myöhemmin. Sillä välin voi selata vaikka valokuvia Tuhannen taalan turnauksesta.