TPS 10-0 Pirkat

YLEn teksti-tv: TPS - Pirkat

Kyllä näyttää hyvältä teksti-tv:ssäkin! Turun Palloseura hallitsi Caribian maanantai-iltaa tyylikkäästi, ja seuran historian sadas voitto kruunattiin kymmenellä tehdyllä maalilla sekä maalivahti Jussi Lännistön nollapelillä.

Samalla joukkue lähetti terveisiä niin kotiyleisölle kuin muulle salibandyn ykkösdivisioonan länsilohkoa seuraavalle väellekin: loppukausi on Tepsin. Valkopaidoilla oli tuoda peliin neljä ketjullista hyökkääjiä ja kolme pakkiparia, joista kaikki ottivat pelin haltuun eivätkä päästäneet pirkkalalaisia lainkaan mukaan pistekamppailuun.

Avokatsomon raportointiosasto ehti peliin mukaan ensimmäisellä erätauolla, mihin mennessä TPS oli ehtinyt jo kolmen maalin johtoon. Ottelun ratkaisuhetket nähtiin kuitenkin toisessa erässä. Turkulaiset mykistivät pirkkojen avunhuudot pitämällä maalin puhtaana — tolppienkin avulla. Peli pyöri enimmäkseen vieraspäädyssä, ja vaikka parhaimmillaan ylivoimaiselta tuntunut pyöritys ei johtanut kuitenkaan moneen erinomaiseen maalintekotilanteeseen, TPS:n kaksi maalia jätti Pirkoille liian ison kynnyksen kolmanteen erään.

Turun Sanomien ottelu-uutinen leimaa kolmannen erän pelkäksi muodollisuudeksi, mutta sitä se ei ollut. TPS haki ratkaisuja loppuun asti ja toteutti katsomossa erään asiantuntijan todistajien läsnäollessa toisella erätauolla lausuman veikkauksen 10—0.

Palloseura piti pienin pelaajavaihdoksin yllä joukkueen maalinälkää. Parhaan pisteaterian pelaamaan nostetuista nautti Robert Olenius, joka kahdella maalillaan oli vetämässä TPS:n maaliluvun täyteen kymppiin. Jännättävää riitti myös odotellessa nuoren Mikael Laxin ensimmäistä divarimaalia. Toisessa erässä Lax oli merkauttanut ensimmäisen syöttöpisteensä, mutta maalia ei maanantaina nähty. Maalin tulo on tietysti kiinni vain ajasta, sillä niin tukevasti Lax on pääsemässä mukaan divarin ilmapiiriin.

Avokatsomon uusi suosikkipelaaja Jere Jokinen pelasi jälleen vahvasti. 8—0-ylivoimamaalin lisäksi Jokisella oli muitakin paikkoja, mutta lopullinen terävyys laukaisutilanteissa puuttui. Pelimiehen liikkeillä hän kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia tyylikkäästi. Jukka Multisilta tuplasi kauden pistemääränsä tehoilla 1+1. Multisilta on löytämässä itsensä kentällä ja on siten tuonut jälleen uuden ulottuvuuden TPS-peliin.

Vanhemmista ketuista Eero Rostiala esiintyi kahden maalin arvoisesti. Jameshetfieldmäisen ulkonäkönsä voimin (?) Rostiala oli kenties näkyvämpi kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella.

Ottelun parhaana tepsiläisenä palkittu Jussi Lännistö viskoi ensimmäisessä erässä kauden yhdeksännen tehopisteensä Ville Veikkolaisen lapaan, mutta se jäi kirjoittajalta valitettavasti näkemättä.

Voittolla ansaittujen pisteiden turvin TPS nousi sen maagisen rajan, liigakarsintaviivan, yläpuolelle. Jos ensi viikonlopun vierasottelut HaUta ja SB Vaasaa vastaan tuovat täydet neljä pistettä, on Palloseuralla pallot hyvin uunissa. Lauantaina pelataan kärjen osalta erittäin mielenkiintoinen ottelu: Blue Fox—Trackers. Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi pari viikkoa sitten, silloinkin Pohjanmaalla, ja tuolloin Trackers vei pisteet maalein 8—6. TPS:n puolesta Trackers saisi jälleen voittaa — tai sitten ei. Trackersin voitto ei helpottaisi TPS:n kamppailua lohkon kärkipaikasta. On selvää, että jäljellä olevien kierroksien ottelutuloksia vahdataan entistäkin tarkemmin.

Joukkueen maanantainen ilme lupailee loppukaudeksi pelkkää hyvää. Ratkaisujen koittaessa joukkue on parhaimmillaan. Ehkäpä liigakarsinnat eivät olekaan pelkkä villi unelma.

Lyhyesti jostain lähestulkoon aivan muusta:

  • Turkulaiset saavat olla tyytyväisiä Caribiaansa. Avokatsomo oli lauantaina Pasilassa salibandyliigaottelussa SSV—Josba, jota joutui seuraamaan kovalta, selkänojattomalta penkiltä. Niin, ja tulostaulukin oli kätevästi selkäpuolella ja korkealla, melkein katon rajassa, niin että sinne kuikuillakseen joutui paitsi kääntymään persuksillaan ympäri, myös nyrjäyttämään niskansa. Caribiassa on selkänojalliset, pehmustetut tuolit ja tulostaulu molemmilla puolilla. Se on kätevää se.

Linkkejä: