Ryvettikö vaiko eikö ryvettänyt?

Salibandyn ensimmäinen dopingkäry osui SSV:n juonikkaaseen hyökkääjään, Tommi Aholaan, ja hänen näytteestään löytyneeseen kannabiksen aineenvaihduntatuotteeseen. Ahola kertoo tapauksesta Urheilulehden nettisivustolla sekä avoimessa kirjeessä, jota eri tiedotusvälineet ovat lainailleet maanantai-iltapäivästä lähtien.

Turun Sanomissa aiheesta kirjoitettiin eilen otsikolla Salibandyn maine ryvettyi, eikä lehti ole ainoa, jossa on moista väitetty.

Salibandyn maine ryvettyi. Olkoon sitten niin. Minä kyllä aluksi luulin, että Tommi Ahola jäi kiinni kannabiksen käytöstä.

Tapauksen kenties kaikkein eniten ajatuksia herättävä yksityiskohta on se, mitä Ahola vastaa Urheilulehden kysymykseen:

Milloin olet käyttänyt kannabista?

”Josba-peliä edeltävänä keskiviikkona olin juhlimassa kaverin synttäreitä. Baari-illan jälkeen päädyin jatkoille. Tästä eteenpäin muistikuvat ovat jokseenkin sekavat. Aamulla oli todella huono olo. Myöhemmin ystäväni kertoivat, että olin käyttänyt kannabista. Itselläni on asiasta vain hämäriä muistikuvia.”

Kyseinen Josba-peli pelattiin Pasilassa perjantaina 4.3. Josba voitti 7—5. Tommi Ahola tehotti pisteet 2+1 ja sai kaksi IS-tähteä. Kaksi iltaa aiemmin Ahola oli kertomansa perusteella ollut niin sanotusti aivan naamat ja edellisenä aamuna pahassa krapulassa.

Jos tämä kirjoitus jatkuisi pidemmälti, heittäisin ilmaan varmaankin seuraavanlaisia kysymyksiä (onnistumatta vastaamaan niihin itse): Mitä urheilijoilta odotetaan ja vaaditaan? Mitä on perusteltua vaatia urheilijalta? Miten Suomessa suhtaudutaan alkoholiin huumausaineena? Miten alkoholiin tulisi suhtautua huumaavana aineena? Minkälainen rangaistus kannabiksen käytöstä on sopiva? Ja niin edelleen.

Nyt kuitenkin täältä tähän.

0 kommenttia artikkeliin ”Ryvettikö vaiko eikö ryvettänyt?

  1. ON olemassa krapulapäivä ja pelipäivä.. Tässä nämä päivät eivät osuneet samalle päivälle ja tulos oli kerrotun mukainen.

  2. kertooko lajista jotain, jos pystyy moiseen suoritukseen vaikkei parhaassa kunnossa olisikaan?

    Toisaalta Karalahteenkaan vaikuta juurikaan ”pikku” putket, joten mitäs tästä oppii?

    Ei juuri mitään…