Minne menee FBC?

FBC Turun keskustelufoorumilla nimimerkki (?) Uuno kysyy: minne menet, FBC Turku? Kysymys on eittämättä yksi tämän kesän mielenkiintoisimmista turkulaisessa salibandyelämässä. Onneksemme Uuno vastaa itsekin kysymykseensä, ja hahmottelee FBC:lle kolme eri tulevaisuutta.

Uskoisin, että vaikka juuri tällä hetkellä ei siltä näytä, Turku on tarpeeksi suuri kaupunki kahdelle huippusalibandyjoukkueelle (jos huippusalibandyn kriteerinä pidetään ykkösdivisioonatasoa). Jo brändinsä vuoksi TPS:n voi kuvitella kasvavan ennen pitkää salibandyjättiläiseksi, mutta Uunon tulevaisuuskuvien kohta 2, ”Suuri tulevaisuus”, ei varmaankaan ole FBC:lle mitenkään mahdoton.

Moottoriurheilussa puhutaan paljon imusta. Vastaava ilmiö ei ole harvinainen muillakaan urheilun ja elämän osa-alueilla. FBC voi kasvaa, kunhan muu turkulainen salibandy kasvaa.

Paistaako tästä taas läpi turkulaisen salibandyelämän nousu ja uho? Saattaapa hyvinkin paistaa. Kunhan viimeisetkin junioreiden SM-mitalit saadaan ratkaistua, Avokatsomossa tullaan pohtimaan, millaiselta me turkulaiset salibandyhörhöt mahdamme vaahtoavine suupielinemme vaikuttaa epävarsinaisesta Suomesta katsellen. Innokkuudessamme on varmasti myös humoristiset piirteensä.