Sallitut aineet?

Meillä näyttäisi täällä Avokatsomossa olevan vilkas päivä, joten lisää löylyä vaan. Kesätoimittaja Koskinenkin virkoaa.

Se maraton, se on lähellä. Työpöytälaskuri sanoo 2 päivää ja 14 tuntia starttiin. Sininen viiva on jo kuulemma maalattu, mutta emme ole vielä kohdanneet. Ehtii sitä sitten lauantainakin tuijotella.

Tässä tapahtuman virallista urheilujuomaa lipitellessäni tahtoisin nostaa esille luvun J.P. Roosin kirjasta Maratonmiehen elämä. Luvun nimi on doping. Seuraa pari tiukkaa lainausta.

Vilppihän on muutenkin suurissa maratoneissa varsin yleistä. New York City maratonissa todettiin että 200 tarkastetusta juoksijasta 3 % huijasi, so. matkusti metrolla, oikaisi tms. Tämä merkitsisi siis jopa 700 huijaria koko juoksussa!

Siinä vaiheessa jossa voidaan osoittaa, että hormonivalmisteiden kohtuullinen syönti on vahingollisempaa kuin alkoholin juominen tai tupakanpoltto, niin olen valmis vastustamaan niiden käyttöä. Sinänsähän on huvittavaa, että positiivinen doping on kielletty, mutta negatiivista saa harjoittaa niin paljon kuin haluaa. Matti Nykänen sai juoda päänsä täyteen kapakassa vaikka joka ilta, mutta kukaan ei häntä sen takia tuomitse tai testaa paljonko alkoholia löytyy verestä ja millaiset ovat maksa-arvot.

0 kommenttia artikkeliin ”Sallitut aineet?

  1. Sininen viiva on tosiaankin maalattu ja kaartaa kirkkaana näillä main Ursininkadulta Puutarhakadulle.