Mika Hilska on Avokatsomon ykkönen

Finske expertenSuomen tunnetuin avokatsomolainen, erikoissalibandytoimittaja Mika Hilska on Avokatsomon vuoden 2007 journalistipalkinnon saaja.

Raati perusteli Hilskan valintaa muun muassa seuraavasti:

Hän on ainutlaatuisen suhdeverkostonsa ja peräänantamattoman, laaja-alaisen taustoitustyönsä ansiosta hankkinut lukemattomia uutisvoittoja kaikilta elämänaloilta. Hän on myös avokatsomolainen henkeen ja vereen.

Kolmena vuosikymmenenä salibandyn ja koko ikänsä urheilun parissa viihtynyt Hilska oli valinnastaan vilpittömän yllättynyt ja erittäin otettu.

— Rakastan tätä työtä yli kaiken. Se on minulle elämäntapa.

Työ ei ole koskaan ollut Hilskalle pakkopullaa. Erilaiset ihmiset ja elämänalueet ovat erikoissalibandytoimittajalle ehtymätön mielenkiinnon kohde. Hilskan mielestä jokainen ihminen on tarinan väärti, ja tärkeintä on ihmisten välinen luottamus.

— Ketään ei pidä kadehtia tai inhota. Pitää olla avoin. Pyrin pitämään aina myös tunteeni mukana. Kyyniseksi tai kaikkitietäväksi ei saa koskaan tulla.

Kuten toimittajan pitääkin, Hilska on perusluonteeltaan utelias. Toinen hallitseva piirre on sosiaalisuus.

— Hyvää yhteistyöverkostoa ei pysty luomaan, jos ei ole sosiaalinen ja valmis lähtemään baanalle, puhelimitse nuorten MM-kisoista Sveitsistä tavoitettu Hilska huomauttaa.

Avokatsomon journalistipalkinto on 20 euron lasku kuukausittain kahden vuoden ajan. Tänä vuonna ehdolla olivat Hilskan lisäksi Samuli Laukka, Anssi Koskinen ja Jussi Ojala.

— Kaikki tekevät erinomaista työtä, ja heistä jokainen olisi ansainnut palkinnon. Paitsi ehkä Ojala ei välttämättä, sanoo Hilska.

Muita ajankohtaisia journalistipalkintoja:

Ilta-Sanomien journalistipalkinto

Haloo, onko julkisuudessa -journalistipalkinto

Kari Haakana -blogin journalistipalkinto

33100 Jockan journalistipalkinto

0 kommenttia artikkeliin ”Mika Hilska on Avokatsomon ykkönen

  1. Onnea vaan mikalle! Jatka samaa rataa..toivottavasti nuorten mm-kisoista tulee tasaisesti raportteja (ei pelkästään peleistä, vaan myös vapaa-ajasta sveitsissä) ja ennen kaikkea kuvia.

  2. Tuo ”sosiaalisuus” kieltämättä huipensi parodian.

    Mutta ei se mitään, vitsillä kehuminenkin on parempi kuin pelkät moitteet.

    Tuoreita Sveitsin-kuulumisia liian maajoukkuesivuilla. Päivän bling bling -kuvakin on kuulemma mahdollista jossain vaiheessa saada.