0 kommenttia artikkeliin ”Oho

 1. ”Oho” voisi sanoa Ojalalle. Miten just sulta lipsahtaa tällainen viesti? Vai eikö ketään muuta Avokatsomon kirjoittajista saatu tekemään tuota viestiä? Piti itse sitten kyseisen seuran ja ilmeisesti pelin pelaajana kirjoittaa viesti? Hiukkasen on kyllä köyhää.

  Ylipäätään taitaa teillä Eräläisillä olla kyllä joku alemmuuskompleksi näitä isompia ja kokeneempia vastustajia vastaan, kun toinen mollaa täällä ja toinen itse kirjoituksessa. Kumpikaan ei hehkuta omaa suoritusta, strategiaa, hyvää valmistautumista, oikeita siirtoja tai mitä vaan oman pelin hienoutta, vaan keskittyy lähinnä siihen miten toinen joukkue nyt epäonnistui.

  On se kumma miten tämä maa on niin täynnä kateutta, että kun voitetaan joku parempi niin ei hehkuteta omaa onnistumista vaan sitä, että toinen epäonnistuu.

 2. Samaa mieltä ensimmäisestä kappaleesta.Todella pieni on ”tekijöiden” rinki.Tuuletuskuvassa mukana oleva tekee samalla juttua pelistä ja muistakin Erän peleistä.Niin väsynyttä.Kuvaa tätä lajia niin hyvin.

 3. Hmm… Minusta nämä avautumiskommentit kuvaavat enemmänkin sitä kateutta kuin hauska ja tilannetta mielestäni hyvin kuvaava ”Oho” -lausahdus. Kyllä tämän maan toiminta aina mollaamalla paranee, eikö?

  Ja eikö siinä nimenomaan hieman omakehu haise jos hehkutetaan älyttömästi vain omaa peliä. Nyt on kyllä yhdellä kuvalla ja sanalla saatu kissan karvat taas nousemaan pystyyn. Tämä on sitä puhuttavaa journalimia.

  Ja mitä tulee siihen, että Ojala on itse tuon viestin laittanut, niin ensimmäisenä tulee ainakin mieleen oliko ketään muita Avokatsomon kirjoittajia edes paikalla kyseisessä pelissä? Epäilen suuresti, että ainakaan turkulaiset kaverit olisivat Helsinkiin asti raahautuneet paikan päälle katsomaan kyseistä ottelua. Eiköhän se silloin ole aika luontevaa, että paikalla ollut asista mainitsee, varsinkin kun kyseinen herra ei ilmeisesti ole tosiaan muuta kirjoittanut kuin yhden sanan aiheesta.

  Ärsyttää ihmisten älyttömyys ja kateus. Järki käteen!

 4. Cisse voi tehdä mielikuvitusleikin ja miettiä olisiko missään valtamediassa hyväksytty juttua tai kommentointia, jossa olisi toimittaja itse ollut tapauksen osapuoli tai aiheuttaja. Että sikäli tämä Cissen ihannoima ”journalimi” ihmetyttaa kyllä ja saa tämän kissan karvat pystyyn. Ojala kuitenkin aiemmin on kirjoittanut ihan asiallisesti tai ainakin asiallisen asiattomasti.

  Mutta kuten ITP osuvasti totesi, ehkä tällaista selittää myös lajin koko. Itse pitää kommentit jättää, jos mielii jonkun jotain huomaavan.

  Tuota muitten mollaamista sekään ei kyllä valitettavasti selitä. Sitä ei taida selittää kuin Erän ”me voidaan olla pieniä, mutta näytetään kyllä vielä isoille”-nyrkinheristys. Joka on ihan yhtä naurettavaa kuin se, että Erää pidetään edelleen kokemattomana joukkueena.

  Vielä tuosta muitten mollaamisesta. Tällaisen kommentoinnin takia en itse esim. jaksa enää Oilersin kotipelejä katsella. Siellä kun katsojilla on tapana lähinnä huudella vastustajan mokista eikä niinkään kehua omia. Tulee mieleen, että vastustajan heikkousko oli syynä miksi voitto tuli, ei omien hyvyys?

  Eikä sitäpaitsi omakehussa urheilussa mitään vikaa ole. Onnistumisiahan ihmiset katsomaan menevät, eivät sitä että joku epäonnistuu.

 5. ”Häviäjä kerää kaukalon” – voiko sitä asiaa paremmin ilmaista?

 6. Janne taas voi tykönään miettiä voiko Avokatsomon nettisivun rinnastaa millään lailla mihinkään valtamediaan saatika edes ihka oikeaan journalismiin….

  Luulenkin, että kaikkein vaikeinta tässä jutussa on ison ja rakkaan SSV:n kompurointi jo toisen kerran lyhyen ajan sisään.

  Ojalan kommentti on mielestäni erittäin osuva ja ”oho” oli ensimmäinen reaktio itsellänikin mikä tuli mieleen. Ei siinä ole ollut tarkoitus mollata ketään.

  Kuten sanottu, nyt on tehty kärpäsestä härkänen.

 7. ”Cissen ihannoima ”journalimi” ihmetyttaa kyllä”

  No voihan journalismi. Janne mielestäni kiteytti oman asiantuntevuutensa täydellisesti viittaamalla unohtamaani yhteen kirjaimeen. Niin kuin sanoin, järki käteen. Varsinkin kun tuo oma kirjoituskaan ei näemmä suju vielä ihan nappiin.

  ”Tuota muitten mollaamista sekään ei kyllä valitettavasti selitä.”

  Anteeksi, aivoni eivät ilmeisesti ole kiihtyneet näin sunnuntaiaamuna nollasta överiksi ihan yhtä nopeasti kuin sinun, mistä mollaamisesta sinä oikein puhut? Minä en ole ainakaan vielä nähnyt missään Ojalan kirjoittamaa juttua kyseisestä pelistä, jossa mollattaisiin vastustajaa. Miksi täällä nyt taas yritetään mollata toimittajaa?

 8. Aloittihan Mummo moisen sodan! Suomella on EM-mahdollisuus, Cupissa tulee uusi voittaja ja porukka on täällä silti ihan takajaloillaan. Kyllä Erää ja SSVtä näköjään vihataan ja isosti.

  Näin neutraalisti kumpaankin suhtautuvana olen kyllä ekan kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä, että ei ehkä ole kovin korrektia pistää tuota viestiä näytille. Jos ei itse olisi ollut voittaneessa joukkueessa, niin sitten sen voisi ymmärtää, mutta tuollalailla tuo on lähinnä ilkkumista. Epäilisin kuitenkin, että pikkumainen ilkkuminen ei varmasti ole se mihin Mummo halutaan yhdistää, jos kerran sitä journalismia yrittää hän harjoittaa kait ihan vakavastikin pääkallo-median muodossa.

  Ehkäpä kaikki rauhoitumme ja nautimme siitä, että Cupissa on tänä vuonna uusi voittaja ja että meillä ON vielä mahdollisuudet EM-kisapaikkaan!

 9. En viitsi Cissen rähjäämistä laajemmin kommentoida. SSV:n häviäminen ei ole tässä se pointti. Could not care less. Pointti on se, että kun joku voittaa, niin aina joku häviää. Sen luonnollisempaa asiaa tuskin on. Mutta kun pelaaja, toimittaja tai kuka vaan keskittyy vain siihen häviäjän mollaamiseen, niin ei se kovin kaunista katseltavaa ole. Kuten ei ole rähjääminenkään. Jos et Cisse tajua mitä Ojala kirjoituksella, kuvalla ja linkityksellä (seurakaverinsa kirjoitukseen) tarkoittaa, niin älä sitä nyt multa ainakaan kyselemään rupea.

  ”Miksi täällä nyt taas yritetään mollata toimittajaa?”

  En ole huomannut, että täällä jatkuvasti mollattaisiin toimittajia. Päinvastoin, täällä suhtaudutaan normaalisti aika kunniottavasti siihen, että joku ylipäätään salibandysta kirjoittaa.

 10. Kuka on mollannut ja ketä? Eli juttu, tai paremminkin otsikko on väärin yllekirjoitettu? Jos siinä lukisi Jussi Ojalan sijaan Mika Hilska, se olisi ok?

  ”Kuvaa tätä lajia niin hyvin.”

  ”ehkä tällaista selittää myös lajin koko.”

  Tulihan nekin sieltä.

  Eikös tämä Avokatsomo ole enemmän sellainen vapaamuotoinen sivusto ja tuo Pääkallo sitten sellainen ”virallinen”? Sitä kautta täällä saa vaikka vähän piilov-ttuillakin mielestäni jos siltä tuntuu.

 11. Eipä mennyt kauan että nostettiin väittely jostain mitättömästä asiasta jotta päästään taas nostamaan ”pieni laji”-kortti.

  Hyvä strategia pääkallolla sikäli että maalasivat SSV:stä suorastaan yli-inhimmillisen joukkueen ennen kauden alkua että pääsevät uutisoimaan jokaista heidän pistemenetystään ”pommina” :D

 12. Ei ollut kyllä Pääkallo media ainut ketä SSV:n ennen kauden alkua nosti kultajalustalle ylhäiseksi yksinäiseksi messiaaksi, mikä kyykyttää suomen ja muun maailman seurajoukkueet vieden triplan nimiinsä vihellellen.

 13. siis voi jumalauta teidän kanssa. VOI VOI että ottelun pelaaja tekee jutun pelistä. Minkäs sille voi että meitä suomalaisia ei oo 250 miljoonaa että joka paikkaan olis äijää ja ämmää tarpeex. Salibandy on vielä lapsenkengissä jos verrataan muihin lajeihin ja eiköhän nämä Ojalan kaltaiset ”pelaajat jotka kirjoittavat peleistä” katoa ajan myötä. Ei sillä että siinä olisi mitään huonoa että Ojalan kaltaiset kirjoittaa.

  JA AVOKATSOMO ei tietääkseni ole mikään virallinen salibandyuutisten kanava jossa kaikki pitää tehdä just eikä melkeen joidenki pirun journalististen sääntöjen mukaan.

  ”Siellä kun katsojilla on tapana lähinnä huudella vastustajan mokista eikä niinkään kehua omia. Tulee mieleen, että vastustajan heikkousko oli syynä miksi voitto tuli, ei omien hyvyys?”

  Täh??? Eiköhän se kuuluu vähän niinku asiaan huudella vastustajan mokista jotta saadaan vastustaja enemmän sekaisin. Ja ne pelit ku oon ite käyny kattomassa ni on siellä kyllä omien suorituksiakin kehuttu/kannustettu. Se vähä mitä niissä peleissä ny muutenkaan kannustetaan ni on kyllä omien suorituksia ku vastustajien mollaamista. Ja on se vastustajan mollaaminenkin kannustamista. :)

  Mix teidän jotka ette pidä salibandysta tai muuten vaan ette pidä salibandyn asemasta (liian pienet piirit, kuvaa tätä lajia niin hyvin jne.) pitää aina olla itkemässä kaikesta. Jos teitä ei laji kiinnosta ni menkään sen futiksen, lätkän tai mikä laji sitten onkaan sivuille itkemään oman lajinne huonoista asioista. Ei sillä etteikö saisi kritisoida mutta mitä järkeä valittaa sellaisesta mille ei voi mitään tehdä kuten lajin koko. Ymmärrän että pelottaa että salibandy tulee ja vie teiltä vuoroja, pelaajia ja rahaa mut kannattaisko kuitenki yrittää parantaa sitä omaa tuotetta ku tulla mollaamaan toisen. :)

  Taas tuli kirjotettua paskaa ja paljon. Toivottavasti joku tajuaa jos ette ni unohtakaa kaikki.

 14. Minusta Jussi Ojala on ainakin todella söpö ja lahjakas.

 15. ”Piti itse sitten kyseisen seuran ja ilmeisesti pelin pelaajana kirjoittaa viesti? Hiukkasen on kyllä köyhää.”

  Eiköhän suurin osa salibandyn otteluraporteistaki oo kirjotettu jonku pelaajan, valmentajan tai joukkueenjohtajan toimesta. Kauheeta valitusta pienistä asioista. Mitä järkee?

 16. Potuttaa kun luin tämän ennen kun luin Pääkallon jutun aiheesta. Nyt se tuli luettua ”sillä silmällä” ja osa jutusta irvisteli pahasti. Se osio jossa todettiin tuomarin ottaneen roolia ei ollut hyvä (en tiedä T. Mäkysen menneisyyttä ja ”salibandysydämen väriä”, mutta jostain syystä yhdistän hänet Tapanilan Erään). Sen osan tekstistä luin suurin piirtein näin: ”Erä oli niin v*tun hyvä tänään ettei edes huono ja heikko tuomarikaan (nehän aina suosii maajoukkuepelaajia) voinut pelastaa SSV:tä tappiolta vaikka ne nyt lahjoittikin SSV:n cupseikkailulle lisäaikaa. SSV hyödynsi lahjan, mutta Erä oli kuten totesin niin v*tun hyvä tänään ettei SSV voinut mitään.”

  Näin siis kun osasin etsiä virheitä (minun mielestäni virheitä). Jos kirjoittajalla on Erä-sympatioita, niin tuomarin ”hirttäminen” julkisuudessa (oli pakko vielä laittaa se nimikin sinne…) oli uskottavuudeltaan noloa tasoa.

  AC Haki- Erä pelissä tuomarit olivat ihan jees, melkein jopa hyviä (olen erittäin kriittinen, joten tulkitkaa tämä kehuina).

  Avokatsomoon tämä kritiikki ei liity, koska mielestäni Avokatsomo jätti tulkinnalle sijaa vaikka otsikosta voi todeta että Avokatsomon (tai ainakin jutun kirjoittaja) mielestä lopputulos oli yllätys.

 17. Salibandy on vielä lapsenkengissä jos verrataan muihin lajeihin ja eiköhän nämä Ojalan kaltaiset ”pelaajat jotka kirjoittavat peleistä” katoa ajan myötä.

  Eikös Riihilahden Aki esimerkiksi kirjoita jalkapallostakin vaikka on myös itse pelaaja? Jalkapallokin lapsenkengissä?

  Herätys Malm!

  mummolta tulee hyvää settiä, jatka samaan malliin!

 18. Joko on mainittu että salibandy on pieni laji ja vasta lapsenkengissä ja ruohonjuuritasolla? Ja se ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella…

 19. Minkälaisia juttuja se Riihilahden Aki kirjottelee jalkapallosta?