Sattuipa sopivasti

MidasNokian KrP:llä kävi hyvä mäihä valmentajamarkkinoilla. Sami Leikkilä erosi keskiviikkona ja vain parin päivän varoajalla ruoriin saatiin Kai Ahlstedt.

Midas oli kumma kyllä vapailla markkinoilla marraskuun lopussa. Jotenkin on sellainen perstuntuma, että viime kaudella Deriuksen kakkosdivarijengiä koutsannut menestysvalmentaja saattaa olla juuri oikea mies Nokialle.

Materiaaliinsa nähden KrP on pelannut selvästi alakanttiin. Nokian nimilistalla ykkösdivarin länsilohkossa ei käytännössä pitäisi hävitä peliäkään. Nyt kuitenkin KrP on lohkon kakkosena SBS Porista kolme pistettä jääneenä, vaikka satakuntalaisryhmä on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

KrP on täynnä toinen toisiaan suurempia persoonia. Mutta. Yksikään niistä ei ole niin suuri persoona kuin Kai Ahlstedt. VFT-legendan takataskusta löytyvät kaikki tarvittavat aseet pitämään egot kurissa.

Manageri Salmela saattoi tehdä paremman ratkaisun kuin arvasikaan. Näillä näkymin Johanssonille ja Salmiselle on luvassa varsin mielenkiintoinen ensi kausi.

0 kommenttia artikkeliin ”Sattuipa sopivasti

 1. Kaide käy hakemassa nahkaiset kulmasohvat korvauksina 4 kuukaudesta ja Nokia tarpoo divaria myös ensi kaudella. Ei se ole tyhmä, joka pyytää vaan se joka maksaa…

 2. Nyt alkaa suuri herätysliike Nokialla!

  Kaide on käytetty herätteenä aiemminkin. Minä hain Kaiden apua pitkään tappioputkeen SB-Pron pelatessa Salibandyliigassa muutama kausi sitten. Kuinkas kävikään Tampereen Gunners kaatui tv.pelissä komeasti ja tulosvetokertoimet olivat yli 200. Lopputulos kaudesta oli kuitenkin putoaminen 1 pisteen erolla divariin. Pisteitä kerättiin kuitenkin 17 ja voittoja saatiin Josbasta, Classicista, Gunnersista ja SSV:Stä. Putoaminen oli monen ikävä yhteensattuman summa, mutta työskentely Kai Ahlstedtin kanssa oli hyvin mielenkiintoista ja opettavaa.

  Varmasti oikea ratkaisu Salmelalta. Nyt penkin taakse saadaan mies, joka osaa vaatia. Saadaan aivan uutta mielenkiintoa divariin.

  Niin ja nyt nähdään Kaitsu taas täällä Vaasassakin….jo 8.12 Woodiksen vieraana.

  peliterveisin

  Aape Laitalainen

  ex-SB-Pro manageri

  salibandyvelallinen

  Vaasa

 3. Mitä me tästä opimme? Itse ainakin opin että valmentaja on osa joukkuetta ja kannattaa hankkia valmentaja joka osaa käsitellä joukkuetta. Toinen vaihtoehto on olla hankkimatta pelaajia jotka ovat hankalia ryhmäjäseninä. Joukkueen rakentamisessa ollaan epäonnistuttu jos joukkueen jäsenet ovat niin ylivoimaisen hyviä kuin kerrotaan (divaritasolla). Eniten epäilyttää juuri tilanne jossa pelaajat ovat niin hankalia johdettavia ettei tahdo löytyä sopivaa valmentajaa joka pärjää näiden kanssa.

  Toivottavasti KrP pelaa liigapaikasta runkosarjan viimeiselle kiekalle asti, hieman harmittaa jos näinkin kova satsaus menisi harakoille. Ahlstedt on tervetullut hahmo salibandypiireihin, vielä kun saatais Jortikka säbävalmentajaksi… ;)

 4. Jatkossa ei ole ongelmaa siitä, kuka on tuossa porukassa se liideri. Midas osaa hoitaa homman siihen malliin ettei pelaajien paljon tarvitse miettiä kuka on tähti ja kuka ei. Siis kukaan ei ole. Se on sitten eri asia että miten pelaajat siihen suhtautuvat ja miten yhteishenki kestää vai kestääkö. Ei se liigapaikka helpolla ole tulossa.

  Maalinteko ei kai tuolle porukalle se ongelma mutta kuinka sitten jatkossa puolustus. Välillä vastustajakin heitellyt maaleja aika helpolla. Ihme ei kai olisi jos Pedersen olisi vielä tällä kaudella maalilla.

 5. Kyllähän se on pirusti helpompi resepti aloittaa joukkueen kasaaminen valmentajasta, jolle annetaan mahdollisuus vaikuttaa pelaajahankintoihin, kuin että ostellaan pelaajat ja koitetaan löytää joukkueelle sopiva valmentaja.