Välierävaikutelmia

Passo Peltola. Show’ta vai tunnetilaa, en tiedä, mutta partainen shamaani onclassic_ve4_1.jpg haastatteluissa pelien jälkeen syvässä transsissa. Koskaan ei tiedä, mitä suusta tulee, mutta miljoona kertaa mieluummin passoja kuin kylmänviileitä analyyttisia valmentajia. Passo ja Classicin penkki ovat näissä peleissä puolet show’sta.

Pöllö Salminen ei jätä tilaisuutta käyttämättä kuittaillakseen jokaiselle kuuloetäisyydelle ehtivälle vastustajalle. Sanoja en kuule, en tiedä. Erän fanien rummut pärisevät liian kovaa.

Välillä iskee melkein punastuttava myötähäpeä kuunnellessa huutelua penkkien välillä. Play off -tunnelmaa? Tunnetta vai taktikointia? En osaa sanoa.

Poissaolot. En kommentoi, sanoi Passo kysyttäessä Henri Johanssonista. Loukkaantunut, sanoi Erän jojo Jari Oksanen Jani Heleniuksesta ja katsoi muina miehinä mailien päähän. Tommi Aro? Täydessä pelikunnossa, kuittasi Petteri Bergman toisen pelin jälkeen. Ei ole miestä sittemmin näkynyt. Säästellään tärkeisiin peleihin?

Mitä pelimiehiä. Lassi Vänttinen. Liikkuu muka laiskasti, mutta joka askel oikeaan paikkaan. Rennon keskittynyt vaikka muut ympärillä häsläävät ja hössöttävät. Tämän(kin) sarjan Tähti. Vesa-Matti Virtanen. Näkymätön, muka, mutta maalia kuulutettaessa taasko hän. Täydellinen keskittyminen olennaiseen. Mikko Leikkanen, pistäkää nimi mieleen. Salibandytähden raamit ja varmat otteet. Pelote, kunhan oppii vielä laukomaan kohti maalia. Erältä Joni Niiranen. Näennäisnäkymätön pelin keskipiste.

classic_ve4_2.jpgMaalivahdit. Suosikkini Jussi Viitanen sitä jäätävämpi, mitä tärkeämpi peli. Niin jo torjuessaan SSV:n mestariksi 2001. Näittekö, mitä ehtimisiä poikkisyöttöihin ja läpiajoihin tänäänkin? Entä onko Jani Naumanen sittenkin murenemassa paineen alla? Sunnuntaina näytti siltä.

Asetelma. Erän voitto olisi isompi uutinen nyt, mutta Classic voisi oikeasti haastaa SSV:n ja tarjoilla huikeat finaalit.

En ehdi tänään Tampereelle, mutta te, joilla on mahdollisuus, hankkiutukaa ihmeessä paikan päälle. Edessä voi olla yksi kaikkien aikojen otteluista.

Minä jännitän Urheilukanavan äärellä. Toivottavasti menee jatkoajalle ja ratkaisumaali syntyy viidellä syötöllä kahden tolpan kautta.

0 kommenttia artikkeliin ”Välierävaikutelmia

 1. Nyt on PAKKO vastata….en enään ihmettele,miksi olet saanut nimen finske experten!Tällä kirjoituksella saisit jopa Pulizerin!On niin jäätävää analyysiä!Pakka painella Tampereelle tänään!Kiitos Hilu,pelastit päiväni,kävi ottelussa kuinka tahansa!

 2. Näin penkkiurheilijan roolissa toivoisi että mahdollisten jatkoaikojen ja rankkujen sattuessa Urheilukanava olisi satsannut siihen lähetysaikaan niin, ettei käy kuten SPV-Trackers pelissä… Toki HUPSIS! Sattuikohan sitä on hienoa viihdettä, mutta ehkä kuitenkin katsoisi ne rankut ennemmin..

 3. Kyllä kannatti olla paikalla. Kaikkien aikojen ottelu ainakin kaikille niille joiden kanssa ehti puhua hallista poistuessa ..

 4. Eri mieltä Leikkasesta. Meikäläisen silmiin näyttää vain lahjakkaalta ”sääliraitilta”, joista ei ikinä kasva pelimiestä. Näitähän on nähty. Vain pakki-pakki -syöttöjä tai junnupuskemista vielä viidenkin vuoden päästä ja laukaukset ei mene edelleenkään putkien väliin. Toivottavasti olen väärässä. Tosin Classicilla on lahjakkaampiakin ”junnuja” kasvamassa, kuten Jääskeläinen, Juhola ja Koskela.

  Mahtava peli oli tää viimenen välierä ja jännitys välittyi kotisohvalle asti. Salibandymme hienous lajina tuli taas hyvin esille. Itehän olin kyllä Erän puolella, mutta finaaleissa käännyn Classicille. Toivottavasti Nyhve, Johansson ja Kärpänen tervehtyvät, koska heitä Classic tarvii voittaakseen SSV:n, joka varmasti syttyy finaaleissa tasolleen.

  Loppuun vielä liigan (tai ainakin Tampereen) aliarvostetuimmalle pelaajalle, Mikko Hernetkoskelle terkkuja Oulusta.

 5. Huikea peli, kuten muuan valmentaja lupasi.

  Juttu ”Classic finaaliin SSV:tä vastaan” oli liki naputeltuna jo ensi erän päättyessä mutta piteni kyllä illan mittaan kummasti.

  Tilanteessa 8-3 hymyilytti vinosti, että selostajien pitää virkansa puolesta yhä puhua ”Erän mahdollisuuksista nousta tästä”. Vähänpä ymmärsin.

  Kiintoisa lahjakas pakkitrio vertailtavaksi, Leikkanen, Koskela, Jääskeläinen. Viiden vuoden päästä osaamme jo sanoa jotain varmaa, mutta jo parin viikon sisään näemme paljon.

 6. Nyt täytyy kyllä käyttää kliseistä ilmaisua ”vain salibandyssä”, sillä muissa lajeissa homma ei näin karkaa käsistä. Koska Passo Peltola laitetaan tuomareiden toimesta kuriin, vai onko kyseisellä herralla jokin pyhä koskemattomuus? Missään muussa lajissa valmentaja ei kesken ottelusarjan/ arvo-ottelun ratkaisevaa rangaistuslaukauskilpailua voi rankaisematta juoksennella kentälle protestoimaan tuomarin toimia. Futiksessa punainen rävähtäisi välittömästi silmille ja lätkässä ottelurangaistus olisi varma. Kitusella oli kyllä niin p***at housuissa tuossa tilanteessa. Sitä varten sillä kapteenilla on puheoikeus, että hän sitä käyttää, eikä perusteta mitään basaaria sinne kentälle kesken suoran tv-lähetyksen.

 7. Käsittämättömiä puheita Peltolalta kun sanoo tosipelin vasta alkavan ja juuri on mennyt jatkoon viimeisen pelin jatkoajan jälkeisten rankkareiden lisävetäjillä.

  Tajuskohan kaveri lainkaan, että Erällä oli jo ottelupallo varsinaisten rankkareiden viimeisillä vetäjillä.

  Tämä ei siis ollut Peltolalle vielä tosipeli?

 8. Niin, Passo ja Classicin penkki ovat näissä peleissä puolet show’sta.

  Olikohan se muuten juuri eräs nykyään Classicissa toimiva kiekkovalmentajalegenda, joka 80-luvulla SM-liigan pelissä Helsingissä ryntäsi kiihdyksissään pikkukengissään jäälle kertoakseen mielipiteitään päätuomarille.

 9. 2007 – salibandy on surkea laji kun pelit ovat liian selviä

  2008 – salibandy on surkea laji kun ”homma karkaa käsistä” ja joukkue menettää 8-3 johdon ja joudutaan katsomaan rankkarit

 10. Olen samaa mieltä Pasi Peltolasta, kuin muutamat aiemmat kommentoijat. Aivan käsittämätöntä, että liigatason päävalmentajana voi olla tuollainen itkijä. Mikä tahansa tuomarin vihellys Classicia vastaan, niin mies on kädet levällään ja suu vaahdossa vaihtoaitiossa. Ymmärrän senkin, että pelissä eletään mukana tunteella ja joskus kiehuu yli, mutta miten ihmeessä edes voi toimia valmentajana, jos järki sumenee tuolla tavalla joka vihellyksestä ja jokaisesta viheltämättä jättämisestä ja mies toimii aitiossaan täysin vailla itsehillintää?

  Show-korttia on turha enää lyödä selitykseksi Peltolan touhuista. Ei peliä ymmärtävä valmentaja vedä tuollaista roolia edes show-mielessä. Eikä miehen pelin ymmärtämisestä kieli sen enempää ylimieliset lausunnot mediassakaan.

  Mielestäni Erän valmentaja Petteri Bergman oli täysin oikeassa kutsuessaan Peltolaa öykkäriksi. Valmentajien välisessä taistelussa Bergman kyykytti välierissä tätä salibandykenttien Osama Bin Ladenia melko tyylipuhtaasti 4-1. Classic kuitenkin finaaleihin, ei Peltolan ansiosta, vaan hänestä huolimatta.

 11. Onko ”hei tsemii äijät, heihei äijät hei, mennää mennää!!” sitä tyylipuhdasta kyykyttämistä? Yhtälailla tuntuu olevan ns. henkinen valmentaja ja fiiliksen luoja mitä Passokin. Tai siis tämän kuvan saa katsoja.

  Ja missä kummassa Petteri Bergman on päässyt kutsumaan vastustajaansa öykkäriksi, kun ei miestä paljoa haastatteluissa näy, ei kuulu. Eikö ole sanottavaa?

  Kumma kun juttuja kulkee että Bergman on huisi äijä valmentajana, mutta alkaa epäilyttämään että onko tarina ihan vaan urbaani legenda eli puhdas juoru.

  Kiitos joka tapauksessa Erälle ja Classicille välieräsarjasta, joka varmasti sai katsojansa jännitykseen. Finaaleja odotellessa…

 12. Niin ja jokatapauksessa SSV vie mestaruuden. SSsv:llä ei ole paikissa Sami Lehtistä. Joka tekee Erän pakeista eniten virheitä. Voi nimittäin muutaman Classicin maalin, otta herra Lehtinen kontolleen. Ssv:llä tasaisempi materiaali kuin Classicilla, ja taitoa löytyy myös kolmos kenttään.

 13. Eiköhän valmennustyöstä suurin osa tehdä jossain muualla, kuin vaihtoaitiossa pelin aikana. Henkinen valmennus on tottakai isossa roolissa tämän päivän valmentamisessa, mutta kyllä minä uskon siihen, että tuota Peltolan tyyliä paljon positiivisempi vaikutus on kylmänrauhallisella omaan joukkueeseensa uskovalla ja kannustavalla valmennustyylillä. Jatkuva tuomareille itkeminen ei minusta ole merkki muusta, kuin epävarmuudesta, joka saa yleisön ja pelaajatkin kysymään itseltään, tarvitseeko joukkue todella voittaakseen noin paljon tuomareiden apua?

 14. ”Jatkuva tuomareille itkeminen ei minusta ole merkki muusta, kuin epävarmuudesta, joka saa yleisön ja pelaajatkin kysymään itseltään, tarvitseeko joukkue todella voittaakseen noin paljon tuomareiden apua?”

  Etkö itse olisi epävarma jos olisit Classicin valmentajana Erää vastaan viimeisessä ratkaisevassa pelissä. Tuo kysymys tuskin on se ensimmäinen joka tulee (ainakaan minun) mieleen jos Peltola tai joku muu kyseenalaistaa tuomareiden vihellyksiä. Jotkut purkaavat tämän epävarmuuden kommentoimalla tuomioita, toiset puremalla kynsiä. Jotkut taas itkevät asioita kentän laidalla, toiset keskustelupalstoilla. Nämä asiat tuskin hirveästi muuttuvat meidän elinaikanamme.

  Peltola ”itkee” tuomareille koska se on sallittua (käytännössä) ja omasta mielestäni tuomareiden pitää puuttua siihen vain jos ”itkeminen” ei ole asiallista tai jos se hidastaa peliä. Muut päättäköön täyttääkö Peltolan käyttäytyminen nämä kriteerit. En ole välttämättä sitä mieltä että itkeminen on itsessään epäasiallista, ei tuomareiden tarvitse kuunnella.

  Tuomareista puheen ollen. Luulin että Kronberg ja Tuomi olivat tuomaripari. Miksi välierissä harrastetaan parinvaihtoa? Joukkueilla on helpompi sopeutua tuomareiden työskentelyyn jos tuomarit viheltävät AINA saman parin kanssa.

 15. Minulta Peltolaa kohtaa olevat viimeiset kunnioituksen rippeet vei raukkamainen Simon Riihelälle hankittu pelikielto. En kyllä itse haluaisi olla sellainen, joka otteluita voittaa hankkimalla pelikieltoja vastustajan pelaajille puolitoista tuntia ennen peliä. En pystyisi peiliin katsomaan moisen tempun jälkeen.

 16. Joo…

  Kyllä tuo Peltolan show menee jo öykkäröinnin puolelle. Jos tuolla jotain ”henkistä yliotetta” haetaan vastustajasta tai muusta tahosta, niin hakoteillä ollaan. Suurin vaikutus sillä on omaan joukkueeseen, eikä se vaikutus voi olla millään tavalla positiivinen.

  Melkosta showta oli, kun tuo ylimielisyys jatkui vielä pelin jälkeen. Joukkue oli juuri yllätetty liki housut kintuissa viiden maalin takaa, kun sitten yksi vaivainen rankkari meni oikeaan osoitteeseen ja Eurocupjoukkue selvisi kuin selvisikin finaaliin hävittyään sitä ennen neljä play-off ottelua. ”Tästä ne pelit vasta alkavat. Mur mur.”

  Yeah, thats right.

 17. ”Minulta Peltolaa kohtaa olevat viimeiset kunnioituksen rippeet vei raukkamainen Simon Riihelälle hankittu pelikielto.”

  Samoin, mutta kurinpitoryhmääkin voidaan hieman osoittaa sormella, kun jälleen kerran jaetaan tuomioita seurauksista, eikä teoista. Ei sentään tarvitse käyttää ”only in floorball” -argumenttiä, kun moinen on arkipäivää tuolla kiekon puolellakin.

  Erältä hieno veto, että nuo vastatutkintapyynnöt vedettiin pois. Ei haluta hämmentää turhia enää jälkikäteen.

  Peltolalta odottelen seuraavaksi keinojen loppuessa mailojen mittailua finaalisarjassa..:)

  P.S. Pääkallon / Avokatsomon väelle toivomus, salibandy kaipaa omaa jatkoaikaansa, eli hyvän sivuston yhteydessä toimivaa aktiivista ja asiallista keskustelupalstaa.

 18. Pasi Peltolan käyttäytyminen on todella surkuhupaisan typerää otteluiden aikana.Tämä ei luonnollisesti vähennä miehen ansioita itse valmentajana.

  Onkin hyvin erikoista,ettei tuomareiden osalta KUKAAN/KETKÄÄN ole saaneet miehen käytöstä kuriin.Viides erä-ottelu olikin valua käsistä miehen oman typerän käytöksen vuoksi.Kovasti oli mies jäissä erän tehdessä kunnioitettavaa kiriä.Ei aikalisää – vain käsien heiluntaa ja tuomareiden haukkumista.Pelaajat lähtivät siihen samaan vauhkoamiseen mukaan.Ylimielisyys osuu varmuudella häntä itseään kohti jonain päivänä.

  Susiparien käytön tulosta nähtiin sunnuntaisessa ottelussa Erä – Classic.Tuomi – Suvanto olivat luokattomia.Koko kauden surkeinta toimintaa.Pelaajat eivät todellakaan tienneet mitä kentällä voi tehdä – mikä on linja?Pojat harjoittelivatkin kuulemaan mukaan tyttöjen MM-kisoihin..Aikamoinen paikka harjoitella?

  Huikeeta.Paikka auringossa?

 19. ”Minulta Peltolaa kohtaa olevat viimeiset kunnioituksen rippeet vei raukkamainen Simon Riihelälle hankittu pelikielto.”

  Siis eihän Peltola sitä Riihelälle hankkinut vaan Riihelä itse. En ole nähnyt tapahtunutta, mutta Riihelä on ilmeisesti ottanut jalkakontaktia Nymanin kanssa. Miksei siitä saisi rankaista?

  Huonompi asia on että Classicin valitukset käsiteltiin ja Erän jätettiin käsittelemättä. Olisi pitänyt jättää kaikki käsittelemättä tai käsitellä kaikki.

  Loppujen lopuksi olen sitä mieltä että Erä periaatteessa tekivät väärin kun vetivät tutkintapyyntönsä pois. Ok, jos kyseessä on pelitilanteita missä pelataan ylikovaa, mutta jos kyseessä on huonoon käyttäytymiseen liittyviä asioita mielestäni pelaaja(t) pitäisi ilmoittaa rangaistavaksi. Miksi? Koska pelaajien täytyy käyttäytyä kentällä ja siinä mielessä on hyvä että heitä voidaan rankaista jos he eivät ole ihmisiksi.

  Mailojen mittaus kuuluu lajiin, siitä on selkeä sääntö. On hassua itkeä Peltolan tekemisiä jos itse vastustajan valmentajana päästää kentälle pelaajan jolla on ylisuuri käyristys. Helpompi olisi pitää huoli siitä että kaikilla omilla on sallittu maila. Mikäli nyt näin käy…

 20. Maikkel Maikkel, nyt ei ole oikea paikka ylistää sääntöjen lukemista kuin piru raamattua. Sääntöjen seuraamiseen kuuluu ”pelin luku” ja tilanne joka ei pelissä näyttänyt todellakaan pahalta ei pidä aiheuttaa jälkiseuraamuksia jonkun valmentajan itkun takia. Ihan hyvä kun sinä Maikkel olet jatkuvasti peräänkuuluttamassa sairaalloista sääntöjen noudattamista, mutta yritä tavoittaa se pelin sielu. Ei se sielu ole jatkuvaa varomista vahingoista joissa saattaa sattua, vaan pitää uskaltaa yrittää ja samalla tietenkin kunnioittaa vastustajaa. Silti näitä Riihelänkin tapaisia vahinkoja sattuu.

  Toisekseen olisi hyvä jos sinä Maikkel et kommentoisi tilannetta jota, kuten hienosti myönnätkin, et edes ole nähnyt. Annetaan se kommentointi oikeus niille jotka tilanteen näkivät. Myös hidastettuna.

  Sitten tuo mailanmittaus. Säälittävää jota voi pandakarhulta odottaa. Yhdenlaista taktikointia tämäkin. Saadaan vastustajalta yksi pois kuten Riihelä kokonaan.

 21. Onko Classic se joukkue joka tämän pelin jälkeisten valitusten tekemisen on aloittanut? Mielestäni tämän kaiken mahdollisti kauden aiemmat tapahtumat, joissa rangaistuksia on ennettu jälkikäteen. Silloin avattiin Pandoran lipas ja seuraukset ovat tässä.

  Kutakuinkin joka pelissä tulee vastaavanlaisia tilanteita, mutta nyt niihin on reagoitu tavalla, joka pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, että joka pelistä jätetään jostain tilanteesta vastalause. Koska aikaisemminkin vastaavista tilanteista on lävähtänyt pelikieltoja, ei niistä voida niitä olla antamatta tulevaisuudessakaan.

 22. ”jälkiseuraamuksia jonkun valmentajan itkun takia”

  Jälkiseuraamukset tulee tilanteista ei valmentajien itkusta. Passo ehkä itkisi jostain muusta ellei tätä tilannetta olisi, mutta se on sivuseikka.

  Ymmärrän että vahinkoja sattuu ja videolta pitäisi arvioida mikä on vahinko ja mikä ei, vaikeaa… Sairaalloisen sääntöjen noudattamiseen en kuitenkaan ole missään vaiheessa pyrkinyt. Pelin sielu ei mielestäni ole törkeiden tilanteiden ”unohtaminen” vain siksi että tuomarit eivät nähneet sitä. Varsinkin jos kyseessä on pelin ulkopuolella tapahtuva koiruus. Pelaajien ja muiden joukkueenjäsenien pitäisi koko ajan tietää että ”jos runttaan mailani vastustajaa päähän, siitä saattaa tulla rangaistus jälkikäteen”.

  Jos pelaa mittauksen kestävällä mailalla voi unohtaa koko keskustelun. Jos ei niin ulosajo on mahdollinen, se on tietoinen riski ihan samalla tavalla kuin ylinopeutta ajaminen.

 23. Nyt Heikki joku ihmisen anatomiaa käsittelevä opus käteen ja katsot sieltä mihin suuntaan polvinivel luonnollisesti taittuu. Tai kokeilet omalla polvella. Sitten katsot uudestaan sen hidastuksen.

  Et ehkä enää sano että ”Sääntöjen seuraamiseen kuuluu ”pelin luku” ja tilanne joka ei pelissä näyttänyt todellakaan pahalta ei pidä aiheuttaa jälkiseuraamuksia jonkun valmentajan itkun takia.”

  ”Ei se sielu ole jatkuvaa varomista vahingoista joissa saattaa sattua, vaan pitää uskaltaa yrittää ja samalla tietenkin kunnioittaa vastustajaa.”

  Tähän yhdyn mutta mielestäni Riihelän temppu ei ”pelin sieluun” lukeudu, kun hän ei yrittänyt pelata palloa. Hyvä esimerkki sinnikkäästä yrityksestä on mielestäni ennemminkin Salmisen yhdenkädenmaali ennen tömähdystä kentän pintaan (varmasti sattui) tai vaikka puhdas kontakti Erän pelurin (olikohan Niiranen) ja classiccilaisen välillä, olkapää olkapäätä vastaan ja sininen jatkoi matkaa pallon kanssa.

  ”Ihan hyvä kun sinä Maikkel olet jatkuvasti peräänkuuluttamassa sairaalloista sääntöjen noudattamista, mutta yritä tavoittaa se pelin sielu.”

  Mielestäni Maikkel on erinomaisesti tavoittanut ainakin tämänkeskustelupalstan sielun. Hahhah

 24. Itseäni jäi pikemminkin ihmetyttämään, että miten kurinpitolautakunta tuomitsi Riihelälle ainoastaan yhden ottelun pelikiellon. Aikaisemmin täsmälleen samanlaisesta tilanteesta annettiin Salutskille kolmen ottelun pelikielto. Toisaalta, jos suhteuttaa, niin Nymanille saattoi tulla tuosta 6 kuukauden pelikielto.

 25. Erinomaisen hyvä huomio.Salutskijn kielto oli huomattavasti kovempi täysin vastaavasta ( jopa lievemmästä pyyhkäisystä ).Mitä tämä nyt taas kertoo..?

 26. ”Itseäni jäi pikemminkin ihmetyttämään, että miten kurinpitolautakunta tuomitsi Riihelälle ainoastaan yhden ottelun pelikiellon. Aikaisemmin täsmälleen samanlaisesta tilanteesta annettiin Salutskille kolmen ottelun pelikielto.”

  Joko tuomiot annetaan randomilla tai sitten Tedyn nujakka Palmrothin kanssa lisäsi pelikieltoa. Tedy sai mielestäni kahden (ei siis kolmen) pelin huilin siitä pyyhkäisystä.

 27. Riihelän pelikielto mielestäni oikein, ei yrittänyt palloa ollenkaan. Olisi kylläkin voinut antaa tosiaan 2 ottelua pelikieltoa, eli saman kuin Salutskille.

  Mielestäni myös toisesta Classicin valittamasta tilanteesta olisi pitänyt antaa sankiota. Siis ennen Nymanin telomista ollut tilanne, jossa Erän pelaaja potkaisi Mattilalta jalan alta keskellä kenttää. Aika vastaava kuin Teddyn tapaus.

  Erän tekemistä valituksista en tiedä mitkä tilanteet ovat kyseessä. Telkkaria katsellessa en kyllä huomannut mitään kovin kummallista, mutta se ei tarkoita ettei mitään ole tapahtunut.

  Ja tapaus Peltola… Lapsellista touhua ja taisi jäätyä molempien 4. ja 5. välierän lopussa. Ei pitäisi antaa mahdollisuutta vastustajalle tuolla tavalla.

  PS. Juuso Kiviharjun rankkarit oli mahtavia :)

 28. No nyt lopetan osaltani nämä keskustelut. Muistakaa tulevalla kaudella minua kun ihmetellään kun jatkuvasti on kaksi tai useampi pelaaja pelikielloissa ”törkeän” pelaamisen ja sikamaisen vahingoittamisen kanssa. Pandoran lipas on auki ja mikulla suu kiinni.

 29. Salibandyliigan juttu Nymanin loukkaantumisesta

  Se on kyllä tosi naurettavaa jos joku täällä oikeesti puollustelee Riihelää ja pistää pelikiellon Passon itkemisen piikkiin. Töllöstä näky tilanne niin selvästi ja näytti todella pahalta. Kyllä mun mielestä törkeistä ja selvästi tahallisista tilanteista täytyy pystyä jälkeenpäinkin pelikieltoa. Kyllä pelaajilla on täytyy olla vastuu vastustajan vahingoittamisesta ja tarkotus on karsia törkeydet pois vaikka tuomarit ei sitä pelissä näekään. Aika lievä toi Riihelän yhden ottelun pelikielto verrattuna Nymanin lomaan.

 30. Amatöörisarja ja siten myös amatöörit tuhraamassa KKR:ssä. Satunnaislukugeneraattori käyntiin pelikiellon pituus selviää. Käsittämätöntä touhua. Kauden tärkeimmät pelit käynnissä ja yksi niin sairas ettei voi vastata puhelimeen, toinen kiinassa, kolmas ei kommentoi kun on sijainen, voi *”)&%¤#! Määrää siinä nyt sitten jotain kun kukaan ei tiedä mistään mitään eikä ota mihinkään kantaa eikä mitään aikarajoja tällaiselle itkujahampaidenkiristys videovalitukselle ole edes olemassa. No pääasia, että jotain päätettiin ja oikein meni päätös. Olis voinut olla ehkä pitempikin huili tarjolla.

 31. En tiedä, mitä sb-säännöissä sanotaan valmentajan käytöksestä, mutta futisvalmentajana Passo olisi katsomossa 10 minuutissa.

 32. Aivan oikein.Miehen käytös on jotain käsittämättömän typerää.Siinä ei kerkeä paljon ohjeita antaa,kun suu vaahdossa huutaa.Ja mistä ihmeen mailasodasta se puhuu?Tuomarit vetivät pelin erinomaisesti.

 33. lkomailla asuvana pakko antaa kommentti ”kaukoperspektiivista”: ei nayta olevan minkaanlaista linjaa naissa rangaistuksissa! Yksi kaveri saa kaksi pelia huilia tilanteesta jossa vastustaja ei loukkaannu, mutta ”telojalla” pahan pojan maine. Kaksi pelia napsahti kolmen kuukauden tuumimisen jalkeen paalla puskemisesta – vammojen vakavuus mitaton ellei henkista traumaa lasketa sellaiseksi. Ja tasta johtuen pelaaja huilaa kaksi viimeista runkosarjan pelia joukkueen taistellessa pudotuspeleihin paasysta – ei perskules!

  Ja nyt telotaan kaveri puolen vuoden pakkolevolle eika toipumisesta ole todellakaan varmuutta – mita tekee kurinpitoelin? Yksi peli!!!

  Olen seurannut lajia ulkomailta kasin seka tuttujen valityksella ja on todettava ettei lajissa ole tapahtunut juuri mitaan.

  Oma selitykseni pysahtyneisyyden tilalle on selva: liitto on kummallinen suojatyopaikka – jos olet kerran paassyt toimistolle olet varmassa putkessa.

  Surullista on se ettei ilmeisesti patevia toimijoita nayta loytyvan vastuullisille palleille – ammattitaitoa ei nayta takaavan se etta on entinen liigapeluri tai se etta on toiminut Lahden seudulla seuratyossa 90-luvulla… itkettaa katsoa kuinka etsikkoaika lajilla on hukattu melko totaalisesti.

 34. Passon ihmeelliset lausunnot jatkuvat. Mitä tuokin nyt sitten tarkoitti, että pitää mennä vati nurin, että saadaan tunnetta peliin? Onko tosiaan ainoa keino saada omasta joukkueesta tunnetta irti vain jonkun sortin ylilyönneillä..?

 35. Tomille, jos niitä rangaistuksia aletaan jakelemaan loukkaantumisajan perusteella, on koko pakka täysin sekasin, siinä vaiheessa rupeaa jengin vakivilttimiehet loukkaantumaan vastustajan ykköskenttää vastaan kaikki pudotuspeleissä…ja vähintään vuodeksi.

  Otappa silmä käteen ja katso tuo Riihelän ja Nymanin tilanne, aivan täysin normaali pelitilanne, nyt vain kävi paska tsägä ja suuri menetys Classicille sitä en kiistä. Sen sijaan jos tilanteen jälkeen pelataan /pusketaan, on teon syyllinen yksinkertaisesti niin väärässä paikassa että sietääkin huilata, hohhoijaa.

  Vähän kannattaisia miettiä asiaa laajemmin ennenkun lähtee avaamaan sanaista arkkuaan. Mutta eiköhän me muut jatketa finaalien seuraamista – Tomin on parempi pitää teevee kiinni, jos vahingossa saattuu Ikomailla näkymään.

  Ja niin, en ole sen enempää Erä, Classic kuin SSV:kään fani, omat suosikit lähti pelillisien ansioitten perusteella lauluun jo paljon paljon aiemmin.

 36. ”Otappa silmä käteen ja katso tuo Riihelän ja Nymanin tilanne, aivan täysin normaali pelitilanne, nyt vain kävi paska tsägä ja suuri menetys Classicille sitä en kiistä. Sen sijaan jos tilanteen jälkeen pelataan /pusketaan, on teon syyllinen yksinkertaisesti niin väärässä paikassa että sietääkin huilata, hohhoijaa.”

  Mika oli epanormaalia Salutsjkin tilanteessa? Se, etta han tiputtautui yhdelle polvelle peittaen syottolinjaa keskella vai se, etta vastustaja tekikin piruetin eli kaantyi yllatten lauidan suuntaan ja nain osui Salutsjkin jalkaan?

  Mielestani tamakin tilanne toistuu pelissa lukuisia kertoja per ottelu – kkahden pelin penaltti oli mielestani taysin ylimitoitettu!

  Kirjosen tilanteesta totesin, etta miten on mahdollista odottaa kolme kuukautta paatosta? Siis: kesti kolme kuukautta ennen kuin paatos tuli ja surkuhupaisan nopea toiminta pisti Kirjosen katsomoon kahdesta ratkaisevasta pelista ennen pudotuspeleja!

  Kirjonen ansaitsi rangaistuksen puskemisesta, sita en kiista todellakaan – asin kasittely oli naurettavan hidasta.

  Jos pelaaja teloo vastustajan leikkauspoydalle niin kylla pitaa olla munaa laittaa lisarangaistus – nyt saatu yksi peli oli naurettavuuden huippu – uhri on poissa kaukaloista puoli vuotta tai jopa lopullisesti! Jos Riihela/Nyman tilanne oli vahinko/normaali tilanne niin miksi han sai sen yhden pelin pannan?

 37. Ei Riihelän ja Nymanin ”kontakti” kyllä aivan tavallinen pelitilanne ollut. Riihelä ei näytä yrittävän palloa ja miehestäkin hän osuu vain suoraan polveen. Olisi edes ajanut suoraan kroppaan.

  Olen kyllä Fredin kanssa samaa mieltä siitä, että ei seurauksista voi rangaistuksia jaella. Ne pitää jakaa sen perusteella mitä pelaaja tekee.

  Ja toi Passon kommentti, että vadin pitää mennä nurin tarkoittaa varmaankin sitä, että ensin pitää pelata huonosti ja olla pakon edessä, jotta saa pelin kulkemaan. Luulisin niin, mutta väärässä voin tietenkin olla.

  PS. Kiviharju teki taas hienon rankkari maalin, kylmä kaveri.

 38. Ymmärsithän Tomi että Kirjosen tuomio tuli jo annetun tuomion valituksen kautta..? Eli OLS ilmotti Kirjosen tekoset rangaistusta varten ja kielteinen päätös tuli nopeasti. OLS kuitenkin valitti edelleen ja Kirjonen sai lopulta tuomion. Näin saaduissa tuomioissa menee pidempään.

  Tedyn tilanne ei mielestäni ollut kovinkaan kaunista katseltavaa, ei mitenkään kummallista että siitä annetaan rangaistus. Oletan että Tedy sai ”lisäpelin” rangaistusta koska ei ollut ”uusi asiakas”. Jos ei niin sittenhän se on väärin.

 39. Päätös Kirjosen pelikiellosta tehtiin kolme viikkoa ennen kuin se seuralle ilmoitettiin. Esim Eräläiset tiesivät tulossa olevasta rangaistuksesta ennen kuin Oilersilaiset. Jos ilmoitus olisi annettu heti päätöksen jälkeen tilanne olisi ollut ihan toinen. Miksi odottaa kolme viikkoa ja ilmoittaa päätös pahimmalla mahdollisella hetkellä. Voidaankin kysyä olisiko Oilers voittanut Hakin viimeisessä runkosarjaottelussa ja selvinnyt pleijareihin jos liitto toimisi johdonmukaisesti?

  Tomi on oikeassa siinä, että Salutskij selvästi yrittää jalalla kontrata vastustajan pelaamista. Ei tarkoitus ole pyyhkäistä jalkoja alta, kuten ikävästi kävi.

 40. Maikkel kirjoitti: Näin saaduissa tuomioissa menee pidempään.

  Kuvitellaan tilanne, kiekossa tai jalkapallossa, etta kurinpitoelimelta menee kolmisen kuukautta aikaa antaa tuomio!

  Eli mielestasi on ookoo etta kestaa noin kuusikymmenta tyopaivaa asian setvimiseen – meilit ja konferenssipuhelut on laulaneet jo vuositolkulla joten kylla kokoukset/vastineet tulee kyhata kasaan rivakammin.

  Hra S. sai nauttia omasta maineestaan, aiheestakin, mutta koomista oli se etteivat ”uhrin” omat pelikaverit reagoineet tapaukseen juuri lainkaan – vaihtopenkin edessa sattui ja pelaajat olivat stoalaisen viileina penkilla – ja tuomarit eivat langettaneet edes pieninta mahdollista penalttia.

  Pelaajat ovat vahvempia, nopeampia ja pelataan fyysisemmin – ovatko tuomarit ja liitto pysyneet vauhdissa mukana?

 41. ”Salutskij selvästi yrittää jalalla kontrata vastustajan pelaamista. Ei tarkoitus ole pyyhkäistä jalkoja alta, kuten ikävästi kävi.”

  Katsoin juuri videon enkä ole yhtä vakuuttunut Tedyn kontrausaikeista. Tomin kirjoituksesta saa kuvan että Fager juoksee Tedyn jalkaan kun Tedy on tiputtautunut yhdelle polvelle… Tätä tiputtautumista ei koskaan tapahdu eikä Tedy ole niin paikallaan kuin Tomi antaa ymmärtää.

 42. ”Hra S. sai nauttia omasta maineestaan, aiheestakin, mutta koomista oli se etteivat ”uhrin” omat pelikaverit reagoineet tapaukseen juuri lainkaan – vaihtopenkin edessa sattui ja pelaajat olivat stoalaisen viileina penkilla – ja tuomarit eivat langettaneet edes pieninta mahdollista penalttia.”

  Kaikki Classicia kohtaan tehdyt rikkeet ansaitsee siis pitkät rangaistukset koska Peltola reagoi näihin jo kentän laidalla?

  ”Eli mielestasi on ookoo etta kestaa noin kuusikymmenta tyopaivaa asian setvimiseen – meilit ja konferenssipuhelut on laulaneet jo vuositolkulla joten kylla kokoukset/vastineet tulee kyhata kasaan rivakammin.”

  Ei periaatteessa, enkä ole niin väittänytkään. Käsittelyn kulku ei ole ihan selkeä minulle, mutta epäilen ettei valitukset mene samaan osoitteeseen kuin alkuperäinen raportti(?). Jos näin on niin käsittely alkaa ”alusta”. Uudet henkilöt joutuvat lukemaan samat raportit uudestaan ja mahdollisesti vielä pyytämään osapuolilta lisätietoja. Silti, kolme kuukautta ei ole nopea käsittely.

 43. ”Kaikki Classicia kohtaan tehdyt rikkeet ansaitsee siis pitkät rangaistukset koska Peltola reagoi näihin jo kentän laidalla?”

  Itse en herraa tunne enka tunne minkaanlaisia sympatioita tai antipatioita hanta tai Classicia kohtaan.

  Totean vain ettei systeemi toimi jos saa kyseenalaisesta jalkapyyhkaisysta kolme pelia mutta vain yhden pelin pannan kun menee vastustajalta polvi rikki… ihan sama mitka seurat kyseessa!

 44. Tuosta Kirjosen puskun käsittelystä nyt on siinä mielessä turha kirjoitella, että kurinpitoelin käsitteli asian välittömästi, jo ennen seuraavaa peliä.

  Se miksi siinä kesti, oli että OLS valitti päätöksestä valituslautakuntaan. Valituslautakunnan käsittelyajat tietenkin on ihan erilaisia kun kurinpitovaliokunnan. Käsittääkseni siellä rakennekin on enemmänkin lainoppineita.

  Huomatkaa, että tapauksen käsittely voisi olla vieläkin kesken. Valituslautakunnan päätöksistä voi salibandyssa, niin kuin kaikissa muissakin SLU:n tai Olympiakomitean alaisissa lajeissa viedä urheilun oikeusturvalautakuntaan tai tarvittaessa ne voi kyseenalaistaa siviilioikeudenkäynnissä, tarvittaessa jopa EU-tuomioistuin on käytössä.

  Käsittelyajat tosiaan voi joskus venyä, esim. Bosman päätöksessä meni viisi vuotta aikanaan. Asian käsittely aloitettiin vuonna 1990 ja saatiin päätökseen 1995. Okei, eri mittakaavan asia, mutta silti.

 45. hah

  peltolan ” olemme valmistaneet” jopukkuetta koko kauden SSV:tä vastaan….hmmmmm….vika pelin vika vetäjä ampuu pystytolppaan…ja pallo kimpoo vielä sisäänpäin…todella selekeää valmistautumista

  peltolan itku…pelkkää psykologiaa