Alasarja-arkea

Loviisan Sanomien avustaja sai huomata, että jalkapallon naisten kakkosessa ei löydy press officeria eikä valokuvausmahdollisuuksia ihan Mestarien liigan tyyliin.

0 kommenttia artikkeliin ”Alasarja-arkea

 1. Se että II divarin naisfutarit kieltävät toimittajaa valokuvaamasta menee vielä ihan yllätyksen piikkiin, ei ole ihan jokapäiväistä ainakaan helsinkiläisjoukkueelle että pressi on pelissä paikalla.

  Itse olen kuitenkin samaan ilmiöön törmännyt Salibandyliigassakin. Valokuvaamisesta ei sentään ole kielletty, mutta pelin jälkeen kieltäydytään haastattelusta kun ”ei nyt huvita sanoa mitään”.

  Ilmiö lienee Mikallekkin tuttu?

 2. Luulisi tämän olevan maakuntalehtien toimittajille jo ihan arkipäivää. Kyllä alasarjajutuissa saa toimittaja olla hereillä nimien kanssa.

  Minulle jäi ainakin tuosta nettijutusta vähän halpa maku. Oliko toimittajan aivan pakko saada juttuunsa oma harmitus ängettyä? Jos harmittaa, niin tee vaikka erillinen kommentti. (Tietty onhan se lehdessä voinut sellaisena ollakin.) Tuli sellainen olo, että miten raavas on kehdannutkin noin käyttäytyä, kun toimittaja nyt kerrankin on norsunluutornistaan kansan pariin jalkautunut.

 3. Komppaan Jania. Urheilija olisi ehkä ymmärtänyt, ettei tauolla tarvi tulla säätään kameroiden kanssa. Pelin tai pelaajien kuvaamistahan tuossa ei nähdäkseni kielletty.

 4. Lieko toimittajilla koodi, että vaikeudet jutunteossa saa kertoa vain klubilla viskilasin ääressä, mutta jutuissa pysytään viileinä? Vaikka toki sankaritoimittaja kaivaa tiedot vaikka kiven alta.

  (Hesaria yms.) pienemmissä lehdissä näkee toisenlaisia juttuja, mutta roso on kotoisaakin ja vaihtelua.

  Toki helpottaa, jos ottelutapahtumat saa jostain valmiiksi kirjattuina. Varsinkin sählyssä jos peli päättyy 15-7 ja yrittää kuvata samalla. Joskus jossain on kostautunut kun on oletellut turhia eikä tilastopalvelu sitten ole toiminutkaan.

  Palloilujoukkueet pääsääntöisesti kai mielivät näkyvyyttä, mutteivät aina helpota sen luomista. Alasarjoissa sitä tosin on tarjolla niin satunnaisesti, että rutiinit puuttuvat. Paitsi Greasersilla.

  Ei ole aikoihin pelaaja painellut haastattelua karkuun pitkin parkkipaikkaa, mutta esimerkiksi kevään miesten pleijareissa juttelu pelin jälkeen ei kaikilta aina onnistunut ihan totutun luontevasti.

 5. Vaikka pelataan naisten kakkosta, tulisi julkisuuden kirot sietää. Ja vaikka kieltäytyykin haastattelusta, voi sen hoitaa ehkä hieman kohteliaammin tai edes omasta puolesta.

 6. No, mää en ainakaan antais pelaajieni antaa paikallislehdelle kommentteja erätauolla. TV-pelin kaltainen näkyvyys on ihan eri asia ja siinä kommenttien ajankohtaisuudella on lisäarvo, jota lehden tai vastaavan tapauksessa ei ole.

  Mehän ei ihan tarkkaan tiedetä kuinka epäkohtelias kielto on ollut. Minun mielestäni voi sanoa myös kohteliaasti, että emme salli tätä nyt.

 7. Minusta toimittajan on turha mennä tauolla häsläämään joukkueen luo. Ja vielä turhempaa avautua siitä lehdessä. Tauko kuuluu ’pyhään’ tilaan ja aikaan, johon ei ylimääräisiä tarvita. Sen luulisi olevan jokaisella paikallisläpyskänkin toimittajalla tiedossa. ;)

 8. En minä ymmärrä, miksi sitä on tauolla pitänyt niitä pelaajia mennä häiritsemään. Kommentit ja kuvat ehtii ottaa pelin jälkeenkin jos niikseen tulee. Tauko on sitä varten, että silloin keskitytään seuraavaan puolikkaaseen, käydään läpi pelillisiä asioita ja tankataan.

  Kyseisen jutun kirjoittaja on ilmeisesti varsin kokematon lehden avustaja. Aika erikoinen lähestymistapa juttuun. Ajoissa paikalla olemalla joukkueenjohtajalta voi pyytää ennen peliä kopiota ottelupöytäkirjasta, mikäli se ei ole vielä tuomarille asti ehtinyt. Siitä löytyy tarvittavat tiedot alasarjapeleissäkin.

  Joukkueenjohtaja on myös henkilö, joka voi pelin aikanakin mahdollisesti avustaa pelaajiensa suhteen.