Vastustaja vain tuli sieltä

Salibandyliigan puolivälieräparien valinta järjestettiin maanantaina Helsingissä Sanomatalon uumenissa, ja kolme joukkuetta pääsi valitsemaan vastustajansa:

SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen sanoi ensimmäisenä:

SPV:n valinta on vanhan järjestelmän mukainen: ykkönen ottaa kasin ja sillä mennään.

Classicin päävalmentaja Ray Backman sanoi toisena:

Mennään järjestyksessä tuolta: Sepolla [Pulkkinen] näyttäisi lukevan Happee.

SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen sanoi kolmantena:

Jatketaan tota samaa mitä noi muutkin ja otetaan Erä niin ne alkavat jossain vaiheessa loppua.

Kuvittelinko vain, vai kuulinko jokaisen korostavan, etteivät he oikeastaan mitään valinneet?

Eivätkö halunneet antaa vastustajalle yhtään sytykettä vai onko valitseminen vain pelottavaa?

Pelon, inhon ja valinnan filosofia taisi olla Sartren kirja.

6 kommenttia artikkeliin ”Vastustaja vain tuli sieltä

 1. Oli kyllä kaikin puolin tylsyydessään, turhanpäiväisyydessään ja jäykkyydessään aivan vertaansa vailla oleva tilaisuus netti-tv:stä katsottuna. Varsinkin kun odotetusti mitään odotetusta poikkeavaa valintoihin ei sisältynyt. En ajatellut sanoa tätä, mutta sanotaan nyt kun tilaisuus tuli.

  Näytti olevan jokaikiselle osallistujalle ikävää pakkopullaa, eikä kellään ollut halua mitenkään peitellä sitä.

 2. Mielenkiintoisesta aiheesta toiseen. Netti-TV:stä en nähnyt, mutta paikan päällä samat esiintyjät.

  Sen verran ainakin eri mieltä, että Alkion Jantta TV-miehenä veti luontevasti. Olisiko muiden osalta näkynyt, että kameran ulottuvilla oli suomalaisia ihmisiä eikä TV-esiintyjiä? Päälle vielä tilanteen tuoma taktinen pidättyväisyys ja tosiaan valintojen yllätyksettömyys.

  Suurin osa urheiluihmisistä ei ole Tero Tiitun, Kohosen veljesten tai Kurre W:n tasoisia julkisia puhujia. Mitä asialle olisi tehtävissä ja pitäisikö tehdä?

 3. Joo, tarkoitin lähinnä pääesiintyjiä enkä tarkoittanut heitä moittia. (No, Alkiokin veti kyllä poikkeuksellisen rutiininomaiseen tyyliin).

  Valmentajien areenanahan on kaukalon laidalla ja siellä he esiintyvät kukin omalla persoonallisella tavalla erittäinkin edukseen. Samoin esim. ottelujen jälkeisissä videohaastatteluissa heitä katselee ja kuuntelee oikein mielellään. Väittäisin, että puhelahjoja ja esiintymistaitojakin löytyy ihan kivasti, vieläpä just aidolla ja persoonallisella tavalla.

  En näe että asialle mitään pitäisi tehdä. Tässä asiassa ei nyt ole mitään show’n aineksia eikä niitä tartte sinne väkisin keksiä. Itseäni hitusen harmitti, että keskeytin hommani mokoman takia. Olis voinut vaan tsekata parit netistä. (Ai niin, siinä oli itse asiassa yks päävalmentaja tunkemassa samalle koneelle katsomaan!)

 4. Tosiaan valmentajat ovat työnsä puolesta esiintyjiä ja puhujia, joten sen pohjalta voi nostaa odotuksia.

  Varmaankin mediaesiintymisiä voisi hieroa näyttävämmiksi ja keksiä valmiiksi nokkelia onelinereita, joista toimittajat saisivat meheviä lainauksia.

  Jossain kohdin sitten taas menee aidon ja falskin raja, mutta missä?

  Joukkueille erikseen päävalmentaja ja medialle esiintyvä seurusteluvalmentaja?

 5. Onhan SSV:llä Hude. Valmentajana ei mitään annettavaa, mutta seurustelu-upseerina mainio. Hude esiintymään. Sitten on tietenkin Löde, joka kaikissa mahdollisissa paikoissa kertoo kuinka paikallaanpolkeva laji on, kuinka liitto ei saa mitään aikaiseksi ja kuinka säbä liigatasolla ei vaadi mitään. Kurrekin on niin nolo biisinikkari, että Löde jo meinasi vaihtaa jengiä. Muut oli vissiin vielä huonompia jengejä. Löde mukaan haastatteluun.

 6. Toni Lötjönen ‏ @tonilotjonen

  Roller derbysta iso juttu Hesarissa! Miten voi, laji jossa 132 harrastajaa, saada moninkertaisesti medianäkyvyyttä esim. sählyyn verrattuna?

  Löde jatkaa lajin dissaamista. Olihan siellä hesarissa juttu jostain wannabe squash-hipistä joka kyttäs paikkaa sählyjengiin. Löde mukaan haastatteluun.

Kommentointi on suljettu.