Mitä kannatamme kun kannatamme?

Saksalaisjoukkueen ja sen vastustajan taktisten takkien vaihtuminen Champions Leaguen finaalissa palautti mieleen vanhan ongelman kannatettavan joukkueen olemuksesta.

Joskus ennen sotia puhuttiin IFK:n ja Jokereiden kannattamisesta perinteisine argumentteineen, ja joku heitti ajatuspähkinän: Jos joukkueiden kaikki pelaajat vaihtaisivat päittäin seuroja, kumpaa sitten kannattaisit?

Siihen aikaan pelaajaliikenne oli nykyiseen verrattuna minimaalista ja kysymys Ariman, Melametsän, Kourulan ja sittemmin Sormusen siirroista huolimatta varsin teoreettinen. Nyt pelaajat ovat kuitenkin vain työntekijöitä ja ajat muuttuneet.

Kannatammeko seuran nimeä, seuran värejä, joukkueen pelitapaa, joukkueen pelaajia, yhteiskunnallisia taustoja, historiaa vai jotain muuta, mitä?

Kokonaisuus on kai niitä kaikkia, mutta minkä kokoinen muutos saa seuran lakkaamaan tuntumasta omalta? Kun Hjallis osti jalkapallojoukkueen ja teki siitä toisen, pysyivätkö kannattajat samoina vai vaihtuivatko uusiin? Itse en enää muista. Entä salibandyssa VFT/IFK- ja Viikingit/SSV-fuusiot?

Amerikassa franchiset katoavat yhdestä kaupungista ja ilmestyvät uusissa väreissä toiseen. Mitä tapahtuu kannattamiselle? Ehkä asiaa on tutkittukin?

Laajempi kannattamiskeskustelu käytiin vastikään Akateemisessa urheilublogissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä kannatamme kun kannatamme?

  1. Minun muistaakseni Jokerit jalkapallojoukkue menetti paljon vanhoja PK-35 -faneja.

  2. Sellainen mielikuva minullakin oli, mutten löytänyt kunnon vahvistusta asialle mistään.

    Mitäköhän vanhoille PK-faneille tapahtui, mistä uudet jokerisellaiset tulivat ja missä he ovat nyt…?

Kommentointi on suljettu.