Median kohtaamisen jatkokurssi

Suomalaisten alisuorittamiset olympialaisissa herättivät närää, ja epäonnistujien liian kepeältä näyttänyt suhtautuminen asiaan vain pahensi tilannetta. Joku oli kuulemma noussut altaasta meikit naamassa ja kehunut liian hyväntuulisena aamu-uintia, joku taas haaveillut ääneen maailmantähden tapaamisesta.

Ja juuri kun urheilijoille oli vuosia tolkutettu, että median edessä pitää olla ulospäinsuuntautunut, positiivinen ja hyvännäköinen.

Vasta jatkokurssilla tulee se, että epäonnistuttuaan pitää paiskoa näyttävästi kamojaan (uinnissa ehkä uimalasit?), parhaassa tapauksessa potkaista vaikka mainospahvi rikki. Sitten voi tulla haastattelijan luo ja mumista varpaitaan synkästi tuijottaen, että meni ihan päin vittua, tämä on paska maa ja aion nyt lähteä vetämään pääni täyteen. Niin tekee suoraselkäinen suomalainen taistelija. (Ei pidä kuitenkaan suututtaa toimittajia livahtamalla paikalta kommenttia antamatta, mutta innokkaan TV-haastattelijan nolaaminen terävällä vastakysymyksellä hykerryttää tämän kollegoja vuosia ja päätyy minuuteissa YouTubeen.)

Valmentajatasoinen mallisuoritus oikeasta tyylilajista: