Nykyään sinäkin olet markkinointipäällikkö

Suomalaisen jalkapallon viimeaikaiset vastoinkäymiset ovat saattaneet silmiini monta kotimaista futisblogia, ja niistä Räpymies osuu itseäkin mietityttäneeseen pointtiin.

Arsenal-ManC markkinointihöntsän Stadikalle tulon varmistuttua oli seuraavana päivänä Arsenal pelaajien videotervehdyksiä tarjolla houkuttelemaan suomalaisia faneja lipunostoon. Samaisella viikolla pelattiin Oulun paikallismatsi mihin toisen oululaisjengin kapteeni houkutteli porukkaa paikallisessa lehdessä kertomalla, että peli on ihan mikä tahansa sarjamatsi ja tarjolla on vain kolme pistettä. Totta ehkä, mutta surkeaa markkinointia. Pelaaja ei ilmeisestikään saa korvausta siitä, että jotakuta kiinnostaa maksaa lipuista.

Kotimaisesta viime salibandykaudesta jäi mieleen erään seuran sivuilla ollut ennakkojuttu lähestyvästä sen sarjan kärkiottelusta. Haastattelijan ilmeiseen hehkutusyritykseen päävalmentaja oli vastannut, että jaossa on kuitenkin vain kaksi pistettä ja että kärkiotteluun on valmistauduttu vain ihan samalla tavalla kuin mihin tahansa peliin.

Arvaan valmentajan puhuneen vastauksessaan pelaajille kertoen, että tulevaa ei tarvitse jännittää. Samalla hän kuitenkin kertoi potentiaalisille katsojille, että luvassa ei ole mitään erityistä, minkä takia kannattaisi tulla paikalle ja ostaa lippu.

2 kommenttia artikkeliin ”Nykyään sinäkin olet markkinointipäällikkö

  1. Se on juuri näin. Harvassa ovat ne henkilöt suomalaisissa urheiluseuroissa (pelaajat/valmentajat…), jotka voisivat/osaavat hyödyntää asemaansa seurass. Varsinkin kun ollaan median kanssa tekemisissä.

    Amerikan ammatilaisliigoissa kaverit kertovat enemmän kuin kysytään, koska markkinoivat samalla tuotettaan(lue joukkuetta)..!

  2. Seinäjoella järjestettiin vuonna 2005 salibandyn Founders´Cup. Tapahtumaan satsattiin tiedotteiden perusteella aika paljon. Yleisöä oli runsaasti ja mediahuomiota riitti. En muista mitä liput maksoivat, mutta sen muistan että se oli meikäläisestä aika paljon.

    Komean Ruotsi-voiton jälkeen Suomen päävalmentaja Petteri Nykky ilmoitti lehdistötilaisuudessa tapahtuman olleen ”näitä Hippo-liigan kisoja”.

Kommentointi on suljettu.