Suuri Persoonajahti

Ylijohtava Toni Lötjösen perkaus Salibandyliigan joukkueiden someaktiivisuudesta tyrkkäsi taas ajatuksen liikkeelle.

Ensinnäkin se persoonakysymys:

Jo pitkään on kaivattu ja edelleen kaivataan liigaan persoonia Täkyn, Huulen, Tedyn, Vellun ja vastaavien artistien tilalle. Miten joukkueen pelaajasta tehdään laajalti tunnettu nimi, brändi, if you wish?

Twitterissä sain vastauksiksi summittaista suuntaa mutta vielä niukasti konkreettista.

Käyttöön nämä kanavat. Oma aktiivisuus.

Tarina, rehellisyys, aitous. Suunnitelmallisuus ja sen kanavointi.

Hyvä. Entä seuraavaksi? Millainen pelaaja, millainen luonne voi olla Persoona? Mitä hänestä kerrotaan ja miten? Kertooko itse vai muut? Miten edetään? Pitääkö persoonan olla myös vähän rosoinen ja ärsyttävä? Mitä Lötjösen oman Ylijohtava-brändin rakentaminen voisi opettaa aiheesta?

Kuittaa Salibandyareenan salaperäinen ”Julius Pelso”:

Viimeisin lellikki mediassa meillä on ollut Tero Tiitu, jota ei voi kyllä persoonallisuudesta syyttää. Miellyttävä henkilö toki muuten – ei persoona.

Ketkä ovat tällä hetkellä suomalaisen palloilun The Persoonat? Miten heistä tuli sellaisia?

Jos olet sählyhörhö, mieti Salibandyliigan joukkue kerrallaan. Kuka pelaaja tulee kustakin joukkueesta ensimmäisenä mieleesi? Miksi hän?

Vaikeutetaan vähän? Keitä pelaajia tiedät sellaisista lajeista, joita et oikeastaan aktiivisesti seuraa? Kuka on suomalaisen vesipallon tämän hetken ykköstähti? Baseballin? Jenkkifutiksen?

Naisten koriksesta muistan ensimmäisenä Lea Hakalan.

5 kommenttia artikkeliin ”Suuri Persoonajahti

 1. Hyvä ajatusleikki. Kokeillaan:

  TPS – Mikko Hautaniemi
  Koovee – Mikko Immonen
  Classic – Jussi Piha
  KRP – Henri Johansson
  OLS – ei ketään
  Happee – Janne Kainulainen
  SPV – Mikko Kohonen
  SSV – Mikael Järvi
  Oilers – Oscar Hänninen
  TOR – Peik Salminen
  Josba – ei ketään
  Indians – ei ketään
  NST – Janne Louhelainen
  Erä – Tom Strömsten

  Liigan suurinta persoonaa saa kyllä hakemalla hakea. Ei tunnu löytyvän sellaista, joka vielä olisi pelimies isolla P:llä.

 2. Ensin palaute: Upea aihe, kiitos! Ens kerralla vähän vähemmän kysymysmerkkejä, vaikeaa vastata napakasti kun päähän pälkähtää kerralla tuhat ja yksi ajatusta.

  Persoonaksi pääsee kun käyttäytyy muista poikkeavalla tavalla. Äänekkyys yhdistettynä arvaamattomaan käytökseen on varmaan nopein ja varmin tie tittelin saamiseksi. Toinenkin äärilaita toimii. Suomen tunnetuin urheilupersoona Kimi Räikkönen on tehnyt itsestään F1-sarjan mielenkiintoisimman kuskin nimenomaan lakonisuudellaan. Hiljaisuudella persoonaksi pääseminen vaatii tosin huomattavasti pidemmän aikajakson kuin apinointi.

  Säbä huutaa tällä hetkellä poikkeuksellisen hyvää pelaajaa. Supertähteä. Niin kovaa karjua tai gimmaa ettei kukaan mahda sille mitään. Hilu on odottanut varsinkin naisten puolelle tätä sankaria jo 20 vuotta. Ei ole vissiin vielä löytynyt?

 3. Mutta tosiaankaan hän ei ole vielä sellainen persoona jota kaivataan,jonka nimi tunnetaan ympäri maailmaa lajin harrastajien keskuudessa….ja jopa yli rajojen kuten Janne Tähkä aikoinaan!

 4. Kyllä, Löden teksti herätti monta ajatusta, mutta juttu alkoi venyä niin, että lopetin tämän merkinnän jo ensimmäiseen.

  Asseri jäi jo nuorten MM-joukkueesta mieleen showmiehenä ja täyttänee ensimmäisen kriteerin: Persoonaksi sopii pelaaja, joka tykkää olla huomion keskipisteenä. Kuten Tähkä, joka aikanaan Tapiolassa jättimäistä rankkaria vetämään lähtiessään venytti tilannetta ja nautti joka hetkestä. AJ:n mousu miesten maajoukkueeseen lupaa saagalle hyvää.

  Raipe / Kimi -osasto edellyttänee menestykseltä / taidoilta erityisen paljon. Mika Kohonen näytöiltään ylivertainen, samalla siloista nice guy -osastoa?

  Naisista tulee aina vain ensimmäisenä mieleen Jonna Kettunen. Ja aikanaan veden takaa Högdalenin nimet Karlsson, Dahlerus, Rosell myyttisiä, kauempaa aina helpompi näyttää erityiseltä?

  Sallittaisiinko naishuipulle samalla tavalla rosoisuus ja ärsy kuin miehelle? Vai pitäisiko olla kiiltokuva ja barbie?

Kommentointi on suljettu.