Kuninkaan puhe

SPV:n sivujen juttu Mikko Kohosen vierailusta C-tyttöjen treeneissä näyttää ensin tavalliselta peruskivalta pätkältä mutta sisältää itse asiassa enemmän viisauksia kuin suurin osa median urheilujutuista.

Hyvä joukkuehenki takaa myös maalinteon. Välillä voi epäonnistua, mutta tärkeintä on yrittää, joskus vaikka riskilläkin palloa vastustajan verkkoon. Muita ei saa mollata, koska sen jälkeen kukaan ei uskalla tehdä mitään.

Sama asia vähän eri sanoin nousi vahvasti esiin myös taannoin Jäntin Jussin puhuessa maajoukkueen menestyspyramidin rakennuskivistä. Uskaltaako Sinun joukkueesi ilmapiirissä pelata, yrittää, onnistua ja epäonnistuakin?

Pelaajan kädet ovat nopeammat kuin perusasennossa istuvan maalivahdin jalat.

Ja

Tilastojen valossa maaleja vedetään eniten suoraan maalin edestä keskeltä joko ihan suoralla laukauksella tai riparista sisään.

Salibandyliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä selvästi tietää, mistä puhuu.

Entäpä treenaaminen muunkin musiikin kuin kenkien vinkunan ja valmentajan pillin tahdissa? Jalkapallon joga bonitoa katsellessa alkaa mielessä heti soida samba kun taas kiekkokaukalossa taklataan raskaaseen rokkiin.

Miten salibandyssa?