Väärinkatsojilta pääsy kielletty

Yksi maailman parhaista seurajoukkueista valitsi treenipelinsä paikaksi Suomen, veti Olympiastadionille monella mittarilla laskettuna ennätysyleisön ja tarjoili heille sekä TV-katsojille kauniissa auringonpaisteessa taitavaa jalkapalloa.

Tosin sosiaalisen median virrassani kaikki oli väärin.

Barcelona saapui Suomeen väärällä kokoonpanolla eikä suomalainen muutenkaan saa mennä otteluun katsomaan Barcelonaa. Tai jos menee, hänellä ei saa olla ainakaan Barcelonan pelipaitaa, koska silloin koko Suomi saa hävetä. Huutonaurun oikeuttavasta Liverpoolin paidasta puhumattakaan. Ja meneminen on joka tapauksessa väärin jos sama katsoja ei mene Veikkausliigan matsiin ja näin paljastaa, ettei ole oikea jalkapalloihminen.

Katsomaan ei myöskään saa mennä, jollei tunne kaikkia vierasjoukkueen pelaajia.

Ottelu on huono, koska se on höntsä eikä vahvista suomalaista futiskulttuuria ja koska Barcelona pelaa puolivaloilla. Tai jos Barcelona sattumoisin pelaisi terävästi ja mättäisi HJK:n verkkoon kuusi maalia, se olisi kumminkin höntsää ja koko Suomen pitäisi hävetä HJK:n huonoutta ja väärää taktiikkaa. Ja koko ottelu on turha, koska siitä ei tasoeron vuoksi ole HJK:lle pelillistä hyötyä. HJK:n tulisi pelata harjoitusottelunsa torstaisin klo 13 Talin hallissa  Viikinkejä vastaan ja mieluiten ovet lukossa.

Joskus tuntuu, että jalkapallon katsominen oikein on tehty niin mutkikkaaksi, että helpompi on virheiden välttämiseksi pysyä kotona. Ja että sen tekevät vaikeaksi samat ihmiset, jotka ihmettelevät, miksi katsojia ei ole enempää.

5 kommenttia artikkeliin ”Väärinkatsojilta pääsy kielletty

 1. Jos joskus pystyn kirjoittamaan näin osuvan, napakan ja nasevan jutun, voin olla tyytyväinen itseeni. Teksti pisti myös kyseenalaistamaan omia ajatuksia.

 2. Kauniisti sanottu, kiitos.

  Sen verran kontraan itseäni, että kyllähän minuakin viiltävät ne tyypit, jotka tuhahtavat seuraavansa vain arsenaaleja koska Suomessa pelataan potkupalloa.

  Mutta mieltymystensä mukaan kukin.

 3. Auts Mika….tunnen pistoksen syrämmessäni….mutta siltikään ei aikani/mielenkiintoni/innostukseni riitä seuraamaan tuota lajia Suomessa.

 4. Ei se mitään. Se vasta karmeaa olisi, jos olisi pakko tykätä jostakin.

  Kuten sanottu:

  .

Kommentointi on suljettu.